back to top
2024. szeptember 16. 20:52
KezdőlapSuperbikeMégsem tűnik el a Kawasaki a Superbike-vb mezőnyéből, a megszűnő csapat pilótája...

Mégsem tűnik el a Kawasaki a Superbike-vb mezőnyéből, a megszűnő csapat pilótája képviseli majd őket

A Puccetti Racing jövőre is versenyeztet majd egy Kawasaki motort a Superbike-világbajnokságon, amelyen Garrett Gerloff fog ülni. Így a gyári alakulat Bimotára váltása ellenére sem tűnik el teljesen a márkanév a sorozatból.

Április végén jelentették be, hogy a Kawasaki gyári csapata a Superbike-világbajnokság következő szezonjában már a Bimota motorjait fogja használni. Az olasz márkának a 49,9 százaléka a japán gyártó tulajdonában áll, így házon belül történt ez a váltás. Viszont ettől még ez egyben azt is jelentette, hogy eltűnik a mezőnyből az ikonikus Ninja ZX-10RR, amellyel az elmúlt tizenegy idényben hét egyéni bajnoki címet szereztek.

Jó lesz nekünk a Bimota?

Pénteken aztán kiderült, hogy mégis lesz jövőre is zöld Kawasaki a rajtrácson. Ekkor ugyanis nyilvánosságra hozták, hogy a Puccetti Racing a következő szezonban már nem egyszerű szatellitcsapatként, hanem a japán gyártó elsődleges képviselőjeként fog részt venni. Az istálló egy mostani verziójú Ninja ZX-10RR-t fog versenyeztetni.

„A Kawasaki számára fontos, hogy a Ninja márkánkkal továbbra is jelen legyünk a Superbike-világbajnokságon – olvashatóak Tanaka Sigeminek, a gyártó marketing és értékesítési igazgatójának szavai a közleményben. – A Kawasaki Puccetti Racing támogatásával, valamint az erőforrásaink és a gyári Ninja ZX-10RR gépeink kölcsönadásával nyilvánosan kifejezhetjük elismerésünket a csapat felé, és így biztosak lehetünk abban, hogy a Ninja márka továbbra is jelentős szerepet fog játszani a Superbike-vb paddockjában.”

A Puccetti idén is egyetlen Kawasakit futtat – az olasz csapat egyébként már 2004 óta a japán gyártó ügyfele –, amelyen a 2014-es Moto2-es világbajnok, Tito Rabat ül. A rutinos spanyol pilótának azonban távoznia kell, hiszen pénteken az is kiderült, hogy jövőre már Garrett Gerloff fogja vezetni a zöld motort. Gerloff 2023 óta a BMW szatellitalakulatát erősíti, ám a Bonovo Action az idény végén mostani formájában megszűnik, így új lehetőség után kellett néznie.

Hivatalos: a BMW mostani szatellitcsapata kiszáll a Superbike-világbajnokságból

A nagy napon Manuel Puccetti csapattulajdonos is megszólalt. „A magam és a csapatom, valamint a szponzoraim és a családom nevében szeretném kifejezni, hogy ez mekkora megtiszteltetést és kiváltságot jelent nekünk. A versenyzés világában eltöltött első napjaim óta nagyra értékelem azokat a dolgokat, amelyek sikeressé tesznek egy versenyzőt és egy csapatot – mondta Puccetti. – 2025-ben a mostani KRT Ninja ZX-10RR gépekkel fogunk rajthoz állni, és erről csak annyit mondhatok, hogy ez egy valóra vált álom.”