back to top
2024. szeptember 15. 18:17
KezdőlapMagyarokBetegen is dobogós lett Számadó Máté az Alpok Adrián

Betegen is dobogós lett Számadó Máté az Alpok Adrián

Számadó Máté egész hétvégén beteg volt, de így is harmadik lett a Stock 1000-es kategóriában az Alpok Adria grobniki hétvégéjén. Rajta kívül Kun Csaba ért el dobogós helyezést a Cup 600-asok között.

Az előző hétvégén rendezték az Alpok Adria negyedik fordulóját, és a szezonnyitóhoz hasonlóan a sorozat ismét a horvátországi Grobnikba látogatott. Ha minden kategóriában nem is, de az összevonásoknak köszönhetően minden mezőnyben indult legalább egy magyar versenyző, és közülük ketten dobogós helyen értek célba.

Számadó Máté szokás szerint a Superbike-osokkal együtt versenyző Stock 1000-esek között állt rajthoz, ám helyzete korántsem volt ideális, ugyanis végig betegséggel küszködött. Az időmérőn 1:28.770-es körrel a negyedik helyet szerezte meg, 2,489 másodperccel elmaradva a géposztály leggyorsabb pilótájától. Az első futamon ezt meg is tartotta, míg a másodikon az egészségi állapota ellenére még javított is, és harmadikként ért célba.

Rajta kívül Kun Csaba szerzett még dobogót honfitársaink közül, miután a harmadik pozícióból indulva előbb ugyanitt zárt, majd a második versenyen negyedik lett. A magyarokat tekintve ez volt a legnépesebb mezőny, hiszen mellette még négyen voltak ott a rajtrácson Gyigor József (negyedik és ötödik hely), Ginzer Attila (nyolcadik és tizenkettedik), Vakán Levente (kiesett és kilencedik), valamint Krasznai Tamás (mindkétszer tizennegyedik) személyében.

Közös kampányt indított a biztonságos motorozásért Számadó Máté és az Országos Mentőszolgálat

Füleki Ádám a Stock 600-as, míg Nagy Attila a Supersport 600-as géposztályt képviselte, de ők ketten egy mezőnyben indultak. Előbbi a nyolcadik pozícióból indulva az első futamon hetedikként, a másodikon nyolcadikként ért célba, míg utóbbi a hetedik helyről rajtolt, hogy aztán előbb hetedikként, majd ötödikként intsék le.

A Supersport 300-asoknál három magyar pilótának lehetett szurkolni. Az időmérőn Szilágyi Krisztián az ötödik, Owen Lukács a nyolcadik, míg Molnár István a tizenegyedik helyet szerezte meg. A futamokon aztán előbbi kettő ugyanolyan mérleggel zárt, hiszen az első viadalon Owen lett az ötödik közvetlenül Molnár előtt, míg a másodikon ez fordítva történt. Szilágyi előbb kilencedik, majd hetedik lett.

A Cup 1000-esek között hazánkból Németh Kristóf érte el a legjobb eredményt, hiszen előbb hatodikként, majd ötödikként látta meg a kockás zászlót. Rajta kívül Kocka Tamás (nyolcadik és hatodik), Győrvári Kálmán (nem indult és tizenkilencedik), illetve Budai Csaba (kiesett és nem indult) képviselte Magyarországot.