back to top
2024. szeptember 19. 02:53
KezdőlapMotoGPA Yamaha négyszer látogat el Misanóba, így Quartararo csukott szemmel is végig...

A Yamaha négyszer látogat el Misanóba, így Quartararo csukott szemmel is végig tud majd menni a pályán

Az Osztrák Nagydíj után a Honda és a Yamaha is Misanóban fog tesztelni. A két japán gyártó pilótái így egymás után négy alkalommal körözhetnek majd az Adriai-tenger partján.

Nagyjából egy hónapja derült ki, hogy a Kazah Nagydíjat a szeptemberi időpontjában sem tudják megtartani. A MotoGP mögött álló Dorna viszont nem akarta, hogy még tovább csökkenjen a fordulók száma – az Indiai és az Argentin Nagydíj már korábban kiesett –, így pótlásként betettek még egy misanói versenyhétvégét a naptárba.

Hivatalos: megint törölték a Kazah Nagydíjat, egy európai pályán pótolják a fordulót

Először szeptember 6-8. között az eredetileg is betervezett San Marinó-i Nagydíjra, majd két hétre rá – a szeptember 20-22-i hétvégén – az Emilia-romagnai Nagydíjra fog sor kerülni a Marco Simoncelliről elnevezett pályán. A kettő között, szeptember 9-én pedig még egy kollektív tesztre is összegyűlik majd a mezőny Misanóban.

A Yamahánál ennek ellenére (vagy éppen ezért) is az olaszországi aszfaltcsíkot választották a következő privát tesztük helyszínéül. „Spielberg [a hétvégi Osztrák Nagydíj] után rögtön Misanóba megyünk – jelentette ki Fabio Quartararo. – Két napunk lesz tesztelni. Szóval a második misanói futam után csukott szemmel is végig tudok majd menni a pályán! De azért azt hiszem, érdekes lesz több különböző helyen tesztelni ezt az [átalakított] motorblokkot.”

„Míg a kezelhetőség korábban pont az erősségünk volt, most ez a gyenge pontunk – árulta el a francia pilóta. – Szóval ezen a téren kicsit visszafelé kellene mennünk. Most gyorsabb a motorunk [mint korábban], de nem fordul és nem áll meg elég jól. Tehát több olyan terület is van, amelyen küszködünk. És minden alkalommal, amikor egy bizonyos dolgot hajszolunk, valami mást fel kell áldoznunk. Szóval biztosan most is fel kell majd [áldoznunk] valamit, hogy javítsunk a kezelhetőségen.”

A Yamaha átesett a ló túloldalára? – Quartararo mostanában tesztpilótának érezte magát

A Yamaha mellett a Honda pilótái is ellátogatnak majd az Adriai-tenger partjára, hogy fejlesszék a gépüket, és így az ottani események torlódása nekik is feltűnt. „Szóval lesz egy misanói teszt, egy misanói verseny, újra egy misanói teszt, majd megint egy misanói verseny! Ez így tényleg érdekes lesz – nevetett Joan Mir. – Misano egy különleges pálya. Nagyon jó a tapadása és sok lassú kanyarja van. Viszont a dolgok [fejlesztések] megfelelő kipróbálásához inkább egy olyan pálya kellene, mint Sepang, ahol hosszú kanyarok vannak. Persze mindig ki tudunk próbálni bizonyos dolgokat, de valószínűleg nem [Misano] a legjobb pálya a tesztelésre.”