back to top
2024. május 03. 06:59
KezdőlapMotoGPHivatalos: elmarad az idei Argentin Nagydíj a MotoGP-ben

Hivatalos: elmarad az idei Argentin Nagydíj a MotoGP-ben

Hivatalos közleményben erősítette meg a MotoGP, hogy elmarad az idei Argentin Nagydíj. A fordulót nem fogják pótolni, így 21 hétvégére rövidül a 2024-es naptár.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, nemrég felröppent a pletyka, hogy elmaradhat az idei Argentin Nagydíj a MotoGP-ben. Ma, január 31-én hivatalos közleményben erősítették meg ezt a sajnálatos hírt.

Elmaradhat a MotoGP argentin fordulója az új kormány megszorító politikája miatt

„A FIM, az IRTA és a Dorna Sports megerősíti a 2024-es Argentin Nagydíj törlését. Az esemény promótere közölte, hogy az Argentínában jelenleg fennálló körülmények miatt nem tudja garantálni a Nagydíj lebonyolításához a MotoGP 2024-es szabványai szerint szükséges szolgáltatásokat. A 2024-es naptárban nem kerül pótlásra ez az esemény. A MotoGP abban bízik, hogy 2025-ben visszatérhet versenyezni Termas de Río Hondóba” – olvasható a közleményben.

Az eredeti tervek szerint április 5-7. között, a szezon harmadik fordulójaként rendezték volna meg az Argentin Nagydíjat, amelynek lemondása mögött valószínűleg az új argentin kormány megszorító politikája áll. A kabinet eddig a verseny egyik legnagyobb anyagi támogatója volt, most vélhetően ezt a pénzt vonták meg a szervezőktől.

A közlemény egyértelművé tette, hogy nem fogják pótolni az argentin fordulót, így az már biztos, hogy áprilisban nem látogat el a tartalékhelyszínként megjelölt Balaton Park Circuitre a MotoGP. Hazánknak akkor nyílhat újabb esélye a királykategória fogadására, ha a Kazah Nagydíj ismételt elmaradásáról szóló hírek is beigazolódnak.

Az argentin forduló kiesése abból a szempontból is érzékenyen érintheti a MotoGP-t, hogy tavaly a termasi hétvégén jegyezték fel a negyedik legnagyobb nézőszámot a Francia, a Német és a Valenciai Nagydíj után.