2024. április 28. 18:21
KezdőlapMotoGPMorbidelli bukott, kórházba vitték, miután Márquezék segítettek neki

Morbidelli bukott, kórházba vitték, miután Márquezék segítettek neki

Ijesztő balesetet szenvedett Franco Morbidelli a portimãói Superbike-teszten. A Pramac pilótája állítólag elvesztette az eszméletét, de az orvosi vizsgálatok szerencsére megnyugtató eredményt adtak.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Superbike-világbajnokság mezőnye hétfőn és kedden Portimãóban tesztelt, és végül Toprak Razgatlıoğlu zárt az élen. A felkészülésen részt vettek a Ducati MotoGP-versenyzői, valamint a VR46 Akadémia tagjai. Az idén már mindkét csoportot erősítő Franco Morbidelli számára azonban nem végződött jól a nap.

Csak Razgatlıoğlu tudta megelőzni a Ducati legyőzhetetlennek tűnő újoncát a portimãói teszten

A 29 éves motoros a 9-es kanyarban szenvedett balesetet, és a beszámolók szerint az első képek meglehetősen ijesztőek voltak: az olasz média jelentése alapján a Pramac pilótája egy időre el is vesztette az eszméletét. Újdonsült márkatársai, Marc és Álex Márquez értek oda először hozzá, és siettek a segítségére, miközben a tesztelést megszakították.

Morbidellit ezután az orvosi központba vitték, ahol annak rendje és módja szerint elvégezték rajta az ilyenkor megszokott és kötelező vizsgálatokat. Szerencsére úgy tűnik, hogy az indokoltnál nagyobb volt az ijedtség, és nincs ok az aggodalomra. Az éjszakát ugyan bent kellett töltenie, de ez csak óvintézkedés volt az illetékesek részéről.

„Egy csúnya esés után Francót azonnal kórházba szállították további kivizsgálásra – számolt be kedden este a fejleményekről Morbidelli csapata, a Pramac a közösségi médiában. – Az első vizsgálatok biztató jeleket mutattak a jelenlegi állapotát illetően. Az éjszakát elővigyázatossági és biztonsági okokból a farói kórházban tölti.”

Úgy néz ki tehát, hogy az olasz versenyző megúszta súlyos sérülés nélkül az incidenst, és nem kell kihagynia az idei első MotoGP-tesztet. Ez utóbbit február 6-a és 8-a között rendezik Sepangban, ahol csütörtöktől szombatig egy shakedownt is tartanak. Hogy Morbidellire lesz-e bármilyen hatással a mostani bukása, az persze csak egy hét múlva derül ki.

A háromszoros királykategóriás futamgyőztes az idei évre gyártót váltott, hiszen a Yamahát elhagyva a Ducatihoz igazolt. Bár a Pramac révén egy szatellitcsapatnál kapott lehetőséget, valójában gyári motort vezethet, ráadásul alighanem a mezőny legjobb versenygépét. Kérdés, hogy mennyire tud élni ezzel a lehetőséggel azok után, hogy a japánok gyári istállójának színeiben még csak dobogóra sem tudott állni.