back to top
2024. szeptember 17. 20:15
KezdőlapMotoGPBagnaia szerint a húzatás miatt „a MotoGP úgy néz ki, mint a...

Bagnaia szerint a húzatás miatt „a MotoGP úgy néz ki, mint a Moto3”, Acosta ezért példát akar mutatni

Francesco Bagnaia úgy gondolja, hogy az időmérős húzatás nem méltó a MotoGP-hez. Pedro Acosta szerint a királykategóriás pilótáknak ebben példát kellene mutatniuk a Moto3-as versenyzőknek.

Nem új keletű jelenség a gyorsaságimotoros-világbajnokság különböző kategóriáiban, hogy az időmérőn számos versenyző lelassít a pályán annak érdekében, hogy bevárják a náluk gyorsabbakat, és a gyorskör során próbálják kihasználni az általuk nyújtott szélárnyékot. Nemrég néhányan erőteljesen hangot adtak az ezirányú nemtetszésüknek. Többek között az a Francesco Bagnaia is, aki az egyik legnépszerűbb „célpontja” a húzatás vágyóknak.

„Nevetséges” – többen is kifakadtak a MotoGP legutóbbi hétvégéjén lezajlott események miatt

„Nem értem, hogy a MotoGP-ben miért követnek még mindig néhányan [másokat], hiszen nekünk nincs [feltétlenül] szükségünk a szélárnyékra – nyilatkozta Bagnaia. – Mi a saját sportágunk csúcsán vagyunk, szóval, ha MotoGP-pilóta vagy, akkor biztosan tudsz gyors köröket futni. Szóval nem értem ezt, és nem is tetszik.”

A címvédőt megkérdezték, hogy ebben az esetben miért nem próbálja ezt a vetélytársainak is a tudtára adni. A válaszából kiderült, nem sok értelmét látja annak, hogy újra felhozza ezt a témát a pilóták biztonsági ülésein. „Már beszéltünk erről korábban – jegyezte meg lemondóan. – Mindenesetre nem tetszik, hogy [a húzatás miatt] a MotoGP úgy néz ki, mint a Moto3, ez szerintem egy nagy probléma.”

Pedro Acosta teljes mértékben egyetértett Bagnaiával, és még egy másik fontos szempontot is kiemelt a témával kapcsolatban: a példamutatást. „Az teljesen normális, hogy ha mi ilyen dolgokat csinálunk, a Moto3-ban a fiatal srácok megpróbálják majd azt lemásolni. A Moto3-ban pedig rengeteg büntetés van – mutatott rá Acosta. – Szóval talán beszélnünk kellene erről a MotoGP-ben, mert néha azért csinálnak meg bizonyos dolgokat a Moto3-ban, mert a MotoGP-ben azt látják. Tehát talán jobb példát kellene mutatnunk. A probléma ott kezdődik, hogy ha valaki ezt csinálja [húzatja magát], és nem kap érte büntetést vagy figyelmeztetést, akkor mindenki más is azt fogja csinálni, hiszen biztosan előnyt jelent. Emiatt talán keményebbnek kellene lennünk.”

Acostának felejthetetlen az első Moto3-as győzelme: azt ugyanis a bokszutcából rajtolva aratta. A mazarróni cápa egy büntetés miatt nem állhatott fel a rajtrácsra, amelyet pont az időmérőn való felelőtlen motorozásért kapott. „Emlékszem a második [Moto3-as] versenyemre, amelyen Katarban a bokszutcából indultam – idézte fel. – Ott még kemények voltak a büntetések… Talán meg kellene néznünk, mit tehetünk azért, hogy a MotoGP-ben is keményebbek legyenek.”