back to top
2024. szeptember 21. 01:51
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró visszatáncolt, szerinte a „spanyol média” adta a szájába a Millert...

Aleix Espargaró visszatáncolt, szerinte a „spanyol média” adta a szájába a Millert támadó mondatokat

Aleix Espargaró több médium beszámolója alapján pénteken lényegében felszólalt az ellen, hogy Jack Miller újra ülést kapjon a MotoGP-ben. Az állandó mezőny korelnöke azonban később azt mondta, hogy megmásították a szavait, szerinte ő főként önmagáról és a visszavonulása okairól beszélt.

Pénteken jelentették be, hogy Franco Morbidelli a VR46-hoz igazolt. Eközben folyamatosan erősödtek azok a pletykák, hogy a KTM-től kiszoruló Jack Miller jövőre már a Pramac pilótája lesz. Több sajtótermék beszámolója alapján Aleix Espargaró úgy reagált ezekre a hírekre, szakmai szempontból nem tartja helyesnek, hogy ez a két versenyző a következő szezonban is a MotoGP-mezőny tagja legyen.

Éles kritika Aleix Espargarótól: szerinte igazságtalan, hogy Morbidelli jövőre is a mezőny tagja lesz

Erre aztán az egyik érintett, Morbidelli reagált is, Miller viszont nem szólalt meg. Elképzelhető, hogy az ausztrál pilóta választotta a jó megoldást, hiszen Espargaró szerint – legalábbis róla – nem azt mondta, ami megjelent. „A számba adtak olyan dolgokat, hogy nevetségesnek találom, hogy Jack [Millernek] ülése van [a MotoGP-ben], de én nem mondtam ezt – szögezte le a spanyol pilóta. – De persze ismerjük a spanyol sajtót, nem újdonság, hogy ezt csinálják.”

„Én önmagamról beszéltem, arról, hogy úgy érzem, már nem vagyok eléggé versenyképes – magyarázta Espargaró. – És hogy ha a csapattársaim vagy a márkatársaim, ugyanolyan motorral előttem lennének, akkor távoznék [a sorozatból], én ugyanis így érzem magam. Arról beszéltem, idén már nem vágyok annyira arra, hogy eljöjjek a versenyekre, amennyire korábban, ezért pedig úgy döntöttem, hogy visszavonulok. Emellett csak annyit mondtam, nagyon örülök, hogy a Trackhouse elvitte Ogura [Ajt], mivel szerintem helyes, hogy lehetőséget adnak a fiataloknak.”

„Tehát soha nem mondtam azt, hogy »igazságtalan, hogy Jacknek van itt motorja«, ő talán még nálam is jobban szereti a motorokat – tette hozzá. – Szóval, ha valaki adna neki egy motort, az rendben van. De azt nem hiszem, hogy igazságos lenne más pilóták [pályafutását] blokkolni, hiszen Sergio García vagy Tony Arbolino is megérdemelne egy [királykategóriás] motort. Semmi bajom sincs Jackkel, és ugyanezt mondhatnám el Franco Morbidelli és Miguel Oliveira kapcsán is. Nekünk mind vannak itt [a MotoGP-ben] eredményeink. Persze ez mind csak az én véleményem, de én a versenyzői önmagamra gondolva mondtam ezt. Ha ugyanígy éreznék, mint most, és az ő helyzetükben lennék, akkor én félreállnék. De ha folytatni akarják, és van olyan csapat, amely felveszi őket, az is rendben van.”

Tényleg van esély a MotoGP-karrier folytatására? – Miller sokatmondóan reagált az értesülésekre