back to top
2024. szeptember 16. 21:13
KezdőlapMotoGPBagnaia elégedett volt a pénteki teljesítményével, bár lehet, rosszul döntött egy fontos...

Bagnaia elégedett volt a pénteki teljesítményével, bár lehet, rosszul döntött egy fontos kérdésben

Francesco Bagnaia körrekorddal zárta az élen az Osztrák Nagydíj edzését. A címvédő elégedett volt a pénteki napjával, bár utólag már azt gondolja, lehet, hogy ki kellett volna próbálnia a kemény első gumit. Bagnaia emellett arról is beszélt, hogy kiket látott eddig a leggyorsabbnak.

Pénteken új pályacsúcs született a Red Bull Ringen. A rekordot Francesco Bagnaia állította fel az edzés hajrájában futott 1:28.508 másodperces körével. Bagnaia ezzel Franco Morbidellit és Jorge Martínt megelőzve első helyen jutott be az Osztrák Nagydíj időmérőjének második szakaszába. A Ducati versenyzője azonban még így is talált kivetnivalót a pénteki napjában.

Bagnaia nagy fölénnyel és körrekorddal zárta az élen a napot, mögötte nagy a csata a Ducatik között

„Elégedett vagyok, mivel azt hiszem, egész nap helyes dolgokat csináltunk, azt az egy dolgot leszámítva, hogy nem próbáltuk ki a kemény első [gumit] – nyilatkozta Bagnaia a MotoGP hivatalos honlapjának. – Úgy döntöttem, hogy nem a kemény elsőt fogom használni, mivel sok versenyzőt láttam, akik azzal a gumival buktak. Viszont lehet, hogy ez volt az egyedüli megfelelő alkalom a [kemény első] kipróbálására. Jorge [Martín] elég gyors volt vele, bár nem annyira, mint a közepes [elsővel], de elég konzisztens volt.”

„Megkérdeztem tőle [Enea Bastianinitől], hogy miként érezte magát [a kemény elsővel] – tette hozzá. – Azt mondta, hogy egész jól, de a bal oldalt tekintve türelmesebbnek kellett volna lennie. De őszintén szólva, nem láttam olyan sok meggyőződést a tekintetében, ezért úgy döntöttem, hogy inkább a közepessel folytatom. De általánosságban eddig minden jól alakul, nagyon elégedett vagyok a motorral. Persze van még min javítanunk szombatra, de a motor már majdnem teljesen készen áll a versenyre.”

A Michelin főnöke felfedte, mi lehet Bastianini titka, amely a silverstone-i duplájához vezetett

A címvédő viszont arra is felhívta a figyelmet, lehet, nem is jelent majd hátrányt neki a főfutamon, hogy nem próbálta ki a kemény elsőt. „Ha egy kicsit csökkenne a hőmérséklet, akkor már a közepes [első] jobb lenne – magyarázta. – De őszintén szólva ez az esőtől is függ, hiszen most úgy néz ki, hogy vasárnap eshet az eső a verseny alatt, sőt akár flag-to-flag futam is lehet belőle. De meglátjuk, nagyon nehéz erről biztosat mondani, itt minden nap eléggé változik az időjárás.”

Bagnaiát megkérdezték, hogy kiket tart a legfontosabb riválisainak ezen a hétvégén. „Martín, Morbidelli és [Marc] Márquez igazán gyorsak, ők egyelőre nagyon erősek – elemezte a vetélytársait. – Persze még mi is lehetünk egy kicsivel gyorsabbak, és ugye eddig a kemény [első] gumit nem is próbáltuk ki. Azonban még korai lenne megmondani, hogy kik lesznek a [legfőbb] riválisok, ahogy azt is, hogy mi lesz a megfelelő gumiválasztás a sprintre – mi most a közepes mellett vagyunk. Mindenesetre véleményem szerint ők a leggyorsabbak.”