back to top
2024. szeptember 16. 21:06
KezdőlapMotoGPBagnaia szerint „hihetetlen” volt a sprint első köre, Aleix Espargaró a „legjobb...

Bagnaia szerint „hihetetlen” volt a sprint első köre, Aleix Espargaró a „legjobb szombatját” futotta

Az Osztrák Nagydíj sprintfutamának dobogósai, Francesco Bagnaia, Jorge Martín és Aleix Espargaró értékeltek a leintés után.

A második pozícióból rajtolva Francesco Bagnaia aránylag egyszerűen nyerte meg az Osztrák Nagydíj sprintjét. A címvédő dolgát nagyon megkönnyítette, hogy Jorge Martín hosszúkörös büntetést kapott, amiért a 2. körben átvágta a sikánt. Bagnaia pont Martín hibája miatt vette vissza a vezetést, előtte oda-vissza előzgették egymást a pole pozícióból induló vetélytársával. Egyébként a spanyol versenyzőnek a hivatalos indoklás szerint legalább egy másodpercet kellett volna veszítenie a pályán kívül, de ezt nem tette meg, ezért jött a retorzió.

Martín büntetése és Marc Márquez bukása után Bagnaia könnyedén nyerte meg a spielbergi sprintet

„Hihetetlen – értékelte az eredményt Bagnaia. – De, ami igazán hihetetlen, hogy az első körben, amelyben végig csatáztunk, 1:28.7-es időt futottunk, ami csak két tizedmásodperccel lassabb a tavalyi pole pozíciót érő időmnél [ami 1:28.539 volt – a szerk.]. Nagyon boldog vagyok. Az elején intenzív volt köztünk a csata, de aztán láttam, hogy Jorge szélesre futott. És akkor azt mondtam magamnak, hogy »nyugodtnak kell lennem, mert baj lehet az első gumival«. De aztán minden tökéletesen ment, szóval nagyon boldog vagyok, és remélem, hogy így fogunk továbbmenni is.”

Ahogy említettük, Martín büntetést kapott, amit őt a 8. körben töltött le, majd a negyedik helyre, Marc Márquez mögé jött vissza. Viszont később a nyolcszoros világbajnok bukott, így végül a Pramac versenyzője lett a második. „Ez egy nehéz verseny volt nekem – kezdte Martín. – Szerintem a büntetés nélkül sokkal jobb lett volna [a futam], mivel előtte nagyon közel voltunk egymáshoz Peccóval, és nagyszerű csatát vívhattunk volna. De [a versenyfelügyelők] végül úgy is megbüntettek, hogy sok időt veszítettem [a sikán átvágásánál]. Utána meg csak próbáltam megőrizni a dobogós helyet, és fenntartani a tempót. Majd meglátjuk, hogy vasárnapra elő tudunk-e venni valami mást.”

Aleix Espargarónak elég eseménytelen futama volt. A negyedik helyről rajtolt, de végül Márquez bukásának köszönhetően felállhatott a dobogó legalsó fokára. „Hihetetlenül boldog vagyok, ez volt az egész pályafutásom egyik legjobb szombatja – mondta az állandó mezőny körelnöke. – Ez szinte jobban esik, mint néhány győzelem. Nem számítottam erre, mivel ez az egyik legrosszabb pályám, itt nagyjából soha nem zártam még a legjobb tízben. Az időmérőn is jó kört tudtam összerakni, és a sprinten egy újabb dobogót szereztem – ez csodálatos. Nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit a csapattal elvégeztünk.”