back to top
2024. szeptember 18. 20:46
KezdőlapMotoGPA királykategóriás pilóták mellett Rossi is motorra ült Misanóban (videó)

A királykategóriás pilóták mellett Rossi is motorra ült Misanóban (videó)

Több jelenlegi MotoGP-pilóta mellett Valentino Rossi is pályára gördült a héten Misanóban. Hivatalos privát tesztet a Yamaha, a KTM és a Ducati teljesített az Adriai-tenger partján.

Motorhangtól dübörgött a hét folyamán a misanói pálya. Az Adriai-tenger partján több királykategóriás gyártó, néhány másik MotoGP-pilóta és Valentino Rossi is tiszteletét tette. Nem véletlen, hogy többen ezt a helyszínt nézték ki maguknak a gyakorlásra: a Kazah Nagydíj ismételt törlése miatt ugyanis szeptemberben két fordulót és ráadásul még egy kollektív tesztet is fognak rendezni rajta.

A Yamaha négyszer látogat el Misanóba, így Quartararo csukott szemmel is végig tud majd menni a pályán

A Honda és a Yamaha két napra vette birtokba a Marco Simoncelliről elnevezett pályát. A koncessziós jogoknak köszönhetően a két japán óriás a gyári versenyzőiket is bevethette. Az aszakaiakat így Joan Mir és Luca Marini, a hangvillások viszont Fabio Quartararo és Álex Rins mellett Andrea Dovizioso is képviselte, aki a korábban megsérült tesztpilótájukat, Cal Crutchlow-t helyettesítette.

Rins egy belső kamerás felvételen meg is mutatta, hogy milyen volt a teszt. Quartararo pedig viccesen elárulta, hogy mivel foglalkoztak a legtöbbet. „Megvolt a misanói teszt – mondta a francia pilóta. – Fárasztó napok voltak, amelyek során próbáltunk rájönni [a problémák okára], és javítani a motoron. Ha valakinek van egy kis tapadása, amit eladna, szóljon!”

A Ducati és a KTM csak a teszt második napjára érkezett meg. Mindkét márka esetén a tesztpilótájuk, tehát a bolognaiaknál Michele Pirro, az osztrákoknál pedig Dani Pedrosa vitte körbe a gépet. Pedro Acosta szintén a helyszínen volt, de ő gyártó Moto2-es csapatának gépét fejlesztgette, különös tekintettel az új WP márkájú felfüggesztésre. A középső kategória versenyzői közül egyébként Manuel González és Albert Arenas ugyanezen ügyködött.

Az említetteken kívül több, a VR46 Akadémiához tartozó MotoGP-pilóta is nyeregbe pattant, méghozzá Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi és Franco Morbidelli. Ők mind egy-egy Ducati Panigale V4S-t hajtottak meg, viszont az Akadémia alapítója más motort választott. Misanóban ugyanis ott volt Valentino Rossi is, aki a „tanítványaihoz” hasonlóan kihasználta ezt az alkalmat, és megjáratta a Yamahától a visszavonulásakor kapott R1M-et.