back to top
2024. szeptember 19. 03:15
KezdőlapMotoGPAugusto Fernández: Csodálom a Superbike-vb-t, de az biztos, hogy 2025-ben a MotoGP-ben...

Augusto Fernández: Csodálom a Superbike-vb-t, de az biztos, hogy 2025-ben a MotoGP-ben fogok motorozni

Augusto Fernándeznek nagyon szimpatikus a Superbike-világbajnokság, de inkább lenne tesztpilóta a MotoGP-ben, minthogy oda igazoljon.

Néha még egy Moto2-es világbajnoki cím sem elég ahhoz, hogy valaki megragadjon a legmagasabb szinten. Legalábbis ezt bizonyítja Augusto Fernández példája, aki tavaly a középső kategória címvédőjeként érkezett meg a MotoGP-be a KTM szatellitcsapatához. Az osztrák gyártótól azonban Enea Bastianini és Maverick Viñales leigazolása miatt kiszorult, így új ülés után kellett néznie. Pillanatnyilag pedig nagyon nehéz elképzelni, hogy azt egy királykategóriás istállónál találhatja meg.

Hivatalosan még négy ülés kiadó a legnagyobb géposztály mezőnyében: a Gresini és az LCR egy-egy, illetve a Pramac két motorja nem talált egyelőre gazdára. Viszont a Gresini Ducatijára szinte biztosan Fermín Aldeguer ülhet majd fel, a Pramac Yamaháit feltehetően Miguel Oliveira és Jack Miller párosa fogja elfoglalni, az LCR-nél pedig egyértelműen kimondták, hogy Somkiat Chantra és Nakagami Takaaki közül választják ki Johann Zarco csapattársát. A felsoroltak közül egyedül Miller sorsa tűnik még némileg kérdésesnek, de rajta kívül sem Fernández, hanem inkább Sergio García, valamint Alonso López és Tony Arbolino nevét pletykálták a Pramackal kapcsolatban.

Tényleg van esély a MotoGP-karrier folytatására? – Miller sokatmondóan reagált az értesülésekre

Így nem véletlen, hogy azt kezdték rebesgetni: Fernández a KTM-től szintén elküldött Remy Gardner útját követve a Superbike-világbajnokságon köthet ki. Nemrég azonban felmerült, hogy a Yamaha szívesen leigazolná a tesztcsapatába. Az iwataiak ugyanis szeretnének Cal Crutchlow mellé egy második tesztpilótát, hogy minél jobban ki tudják használni a koncessziós jogokat, és ezáltal visszazárkózzanak az élmezőnyre. A hírek szerint először pont Gardnert keresték meg, aki most őket erősíti, az ausztrál pilóta viszont nemet mondott, így jött a képbe Fernández.

Ő pedig saját bevallása szerint inkább ezt a szerepet preferálná, mivel onnan esetleg még vezethet visszafelé az útja. „Valóban csodálom a Superbike-világbajnokságot – jelentette ki Fernández. – De jövőre nem fogok ott versenyezni. A MotoGP ügye számomra még nem zárult le. Az biztos, hogy 2025-ben továbbra is a MotoGP-ben fogok motorozni. Azonban feltehetően nem leszek az állandó mezőny tagja.”

Augusto Fernández: Itt nem szabad becsapnod magad, ha nem vagy elég gyors, jövőre már nem lesz ülésed