back to top
2024. május 04. 21:46
KezdőlapMotoGPAugusto Fernández: Itt nem szabad becsapnod magad, ha nem vagy elég gyors,...

Augusto Fernández: Itt nem szabad becsapnod magad, ha nem vagy elég gyors, jövőre már nem lesz ülésed

Az idei szezonban nagyon jó teljesítményt kell nyújtania ahhoz Augusto Fernándeznek, hogy megőrizze a helyét a GasGasnál. A spanyol pilóta tisztában van ezzel, és abban reménykedik, hogy a csapaton belüli harmonikus együttműködésnek köszönhetően ez sikerülni fog neki.

Augusto Fernández a 2023-as szezon kezdete óta mondhatja magát MotoGP-pilótának. Azonban a spanyol versenyzőnek így sem fenékig tejföl az élet. A tavalyi idényben csapattársa, Pol Espargaró sérülése nehezítette meg a dolgát – mivel annak köszönhetően nem tudott neki segíteni a rutinos motoros –, idén pedig Pedro Acosta nagyszerű bemutatkozása miatt szívhatja a fogát.

Ugyanis Fernández sem a tavalyi, sem az idei szezonban nem villogott, egy darab negyedik helyen kívül nem sok igazán kiemelkedő eredményt tudhat a magáénak. Acosta viszont egy ugyanolyan motorral már a második királykategóriás fordulójában szerzett egy dobogót, ami nem vet túlságosan jó fényt a madridi pilótára.

Fernándeznek mindenképpen jobb teljesítményt kell majd nyújtani idén, ha jövőre maradni akar a KTM kötelékében, hiszen az osztrák gyártó Remy Gardner esetében már megmutatta, hogy az alulteljesítő pilótáitól gyorsan megszabadul. Ezzel pedig maga az érintett is tisztában van.

Gardner: Nagyon rosszul éreztem magam a MotoGP-ben, még a visszavonuláson is elgondolkoztam

„Ez egy nehéz pillanat – nyilatkozta a spanyol Motorsportnak Fernández. – Ez a második évem a MotoGP-ben, és bár nehezemre esik elismeri, de olyan, mintha a nulláról kezdeném újra. Fél másodpercre vagyunk attól, hogy a legjobb tíz közé kerüljünk. Innen kell elkezdenünk a minden területre kiterjedő munkát, hogy közelebb kerüljünk, és felépítsünk valamit. Előrefelé fogunk haladni, hiszen most legalább az egész csapat harmonikusan működik együtt. Tudjuk, hogy problémáink vannak, de keressük azokat a megoldásokat, amelyek segíthetnek. Örülnék neki, ha csak az aerodinamikával lennének gondjaink, de ez nagyobb annál.”

„Természetesen itt nem szabad becsapnod önmagadat – állapította meg. – Ha nem vagy elég gyors, és nem teljesítesz elég jól, akkor nem kapsz segélyt, és a következő évben már nem lesz ülésed. Egyértelmű, hogy az idei szezon sok mindenről fog dönteni, ebben a sorozatban pedig mindig sietni kell. Most én vagyok az első, »aki nem akar annyira lemaradni«.”