back to top
2024. május 04. 15:08
KezdőlapMotoGPMegnyugtató hír érkezett Acostáról

Megnyugtató hír érkezett Acostáról

Mégsem kellett meglátogatnia a kórházat Pedro Acostának, hiszen a fiatal spanyol pilóta a Portugál Nagydíjon már nem mutatta annak jelét, hogy kompartment szindrómában szenved.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Katari Nagydíj után felmerült annak a lehetősége, hogy Pedro Acosta is a motorversenyzők körében jól ismert kompartment szindrómában szenved. Ugyanis a GasGas újonca a loszaíli főfutamon a nyolcadikról egészen a negyedik helyig verekedte előre magát – többek között Marc Márquezt is megelőzte –, de nem tudta végig fenntartani ugyanazt a tempót, és így kilencedikként fejezte be a viadalt. Ezt a visszaesést sokan a gumikezelés terén elkövetett hibáival magyarázták, a KTM viszont egy esetleges egészségügyi problémával kötötte össze.

Acosta motorján a verseny előtt megváltoztatták a magasságállító eszköz vezérlőjének pozícióját, a neki kedvezőtlen beállítás miatt pedig megfeszültek a karizmai. Az osztrák gyártó vezetői attól tartottak, hogy ezért kompartment szindróma vagy a közkeletű angol kifejezéssel élve arm pump alakulhatott ki nála. A katari hétvége után azt mondták, hogy majd a Portugál Nagydíj után döntenek a beavatkozás, illetve a megelőző vizsgálat szükségességéről.

Megműthetik Acostát, a Portugál Nagydíj után döntenek a beavatkozás szükségességéről

Portimãóban viszont Acosta egyáltalán nem olyannak tűnt, mint aki egy ilyen problémával küzd, hiszen a főfutamon harmadikként intették le, tehát MotoGP-pályafutása második fordulójában máris dobogóra állhatott. Ennek megfelelően végül nem kellett orvosok gyűrűjében töltenie az idejét a versenyhétvége után.

„Pedro határozottan nem ment kórházba az utolsó versenyt követően. Portugáliában már nem volt semmiféle problémája a karjával, ezt mindenki tisztán láthatta” – erősítette meg a megnyugtató hírt Hervé Poncharal, a GasGas csapatfőnöke a SPEEDWEEK.com-nak.

Ráadásul az Argentin Nagydíj törlése miatt összesen három hét állt Acosta rendelkezésére a tökéletes regenerálódáshoz a portimãói forduló után. A mazarróni cápa a húsvéti hétvégét ennek jegyében könnyed edzéssel és hosszútávfutással töltötte.