back to top
2024. május 03. 06:36
KezdőlapMotoGPHúsvétkor sem pihent meg Rossi, Bagnaia és más VR46-os akadémisták társaságában motorozott...

Húsvétkor sem pihent meg Rossi, Bagnaia és más VR46-os akadémisták társaságában motorozott (képek)

Francesco Bagnaiával és a VR46 Akadémia más tagjaival edzett együtt Valentino Rossi nagypénteken. A gyakorlás minimotorokkal folyt egy olaszországi gokartpályán. A társaság egy része később a Ranch-on folytatta a tréningezést.

Nem csak a pihenésről szólt a húsvéti hétvége Valentino Rossinak és a VR46 Akadémia tagjainak. A Doktor nagypénteken több tanítványa társaságában ellátogatott a Ravenna és Rimini között fekvő San Mauro Mare nevű településre. Rossival tartott több MotoGP-pilóta, név szerint Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi és Franco Morbidelli, a Moto2-ben vitézkedő Celestino Vietti, a korábbi Moto3-as versenyző Andrea Migno, és az akadémia egyik edzője, a motokrossz szakértő Bryan Toccaceli is.

A társaság azonban nemcsak szórakozni ment a tengerparti városba, hanem edzeni is. A Circuito Minimoto nevű gokartpályán gyakoroltak minimotorokat megülve.

A tréningről Rossi töltött fel képeket az X-oldalára. A kilencszeres világbajnok a következő megjegyzést mellékelte a fotókhoz: „edzettünk San Mauróban, hogy melegen tartsuk a srácokat”.

Ezzel arra utalhatott, hogy az Argentin Nagydíj törlése miatt egy kifejezetten hosszú, háromhetes szünet várt a portimãói versenyhétvége után a gyorsaságimotoros-világbajnokságon szereplő pilótákra.

Hétfőn pedig már egy másik terepen edzett a társaság, hiszen meglátogatták Rossi híres Ranch-ját, Bagnaia viszont ide már nem ment velük.

A MotoGP címvédőjének „helyére” Federico Fuligni és Elia Bartolini ugrottak be. Fuligni az idei szezonban a Supersport-vb egyes fordulóin mutathatja meg a tudását, Bartolini pedig a Supersport 300-as kategória világbajnoki futamain áll rajthoz.