back to top
2024. május 02. 20:42
KezdőlapMotoGPÉrzelemdús levélben köszönte meg Rossi segítségét az egyik tanítványa

Érzelemdús levélben köszönte meg Rossi segítségét az egyik tanítványa

Franco Morbidelli egy érzelmekkel teli levelet írt Valentino Rossinak. A Pramac versenyzője így köszönte meg azt a sok segítséget, amelyet a Doktor nyújtott neki a pályafutása során.

A MotoGP mezőnyének tagjai mind komoly sportemberek, akik napról napra megfeszítve dolgoznak azért, hogy elérjék a céljaikat. Ezért könnyen elfelejtkezhetünk arról, hogy nekik is van egy emberi oldaluk. Nemrég Franco Morbidelli mutatta meg magát ilyen nézőpontból, ugyanis az olasz pilóta írt egy levelet a mentorának, Valentino Rossinak, hogy megköszönje a neki nyújtott segítségét.

Di Giannantonio elmondta, milyen Rossi, avagy a „valaha volt legjobb” versenyzőjének lenni

Morbidelli édesapja, Livio Morbidelli már korán felismerte fia tehetségét, de a családnak nem volt megfelelő anyagi háttere egy hivatásos motorversenyzői pályafutás felépítéséhez. Azonban Livio egy régi ismerősén, Graziano Rossin, a kilencszeres világbajnok édesapján keresztül értesült arról, hogy milyen komoly edzésmunka folyik Tavulliában.

A család a hír hallatán eladta a római otthonát, és Tavulliába költözött. Rossi pedig a szárnyai alá vette a fiatal Morbidellit, aki később a VR46 Akadémia első hivatalos tagja lett. Az idei szezonban pedig már a MotoGP egyik jelenlegi legjobb alakulatának, a Pramacnak a színeit fogja képviselni. Így nem meglepő, hogy a 29 éves pilóta nagyon hálás a Doktornak, akivel 2021-ben egy fél idény erejéig csapattársaknak is mondhatták magukat.

„Hello Vale – kezdte Morbidelli a levelét, amelyet egy, a MotoGP által publikált videóban fel is olvasott. – Amikor gyerek voltam, akkor te voltál a bálványom. Amikor tizenéves lettem, akkor a barátommá váltál. Most pedig te vagy az életem egyik támasza. Amikor először találkoztam veled, akkor még csak egy gyerek voltam, aki imádott motorozni, és közben arról álmodozott, hogy egyszer majd MotoGP-pilóta lesz belőle.”

„Ami csak egy hobbinak indult, mára a hivatásommá vált. Ezt az tette lehetővé, hogy te megosztottad velem a tapasztalataidat és a tudásodat. Ami pedig azóta történt, az nagyszerű. Azóta segítettél MotoGP-pilótává válni, hogy a VR46 Akadémia tanulója lettem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy találkoztam veled, hiszen még akkor lettél az életem része, amikor még egy senki voltam. Te viszont hittél bennem, és hivatásos versenyzőt faragtál belőlem, így kivetted a részed abból, hogy az álmom valóra vált, abból, hogy most ilyen az életem. Köszönöm a bizalmat és a támogatást. Te vagy minden idők legjobbja, a pályán és azon kívül is. Köszönöm” – zárta sorait Morbidelli.

Nem mindenki érzi jól magát Rossi saját pályáján, az is kiderült, hogy miért