2024. április 30. 11:14
KezdőlapSuperbikeRedding szerint Razgatlıoğlu jobb versenyző nála, „sokkolóan” hatott rá a török pilóta...

Redding szerint Razgatlıoğlu jobb versenyző nála, „sokkolóan” hatott rá a török pilóta teljesítménye

Scott Redding elismerően nyilatkozott Toprak Razgatlıoğlu barcelonai teljesítményéről, és elárulta, hogy a vezetés melyik területén jár előtte a török pilóta.

Csodálatosan alakult a Superbike-világbajnokság második fordulója a BMW-nek. Az idei szezonra a müncheniek gyári alakulatához igazoló Toprak Razgatlıoğlu a Superpole-t, az első versenyt, illetve a Superpole futamot is megnyerte – utóbbin egy látványos manőverrel vette át a vezetést –, és a török pilóta csapattársa, Michael van der Mark is kifejezetten jól teljesített. Ráadásul erre a Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályán került sor, vagyis egy olyan helyszínen, amely elméletileg nem fekszik a német gyártó motorjainak.

Nagyon szűk társaságba repítették Razgatlıoğlut az első BMW-s győzelmei

A BMW szatellitcsapatának színeit képviselő Scott Redding viszont nem lehetett különösebben elégedett a montmelói hétvége után. Redding a legjobb eredményét a második versenyen érte el, amelyen tizenegyedikként szelte át a célvonalat. Márkatársai teljesítményei azonban rá is hatást gyakoroltak.

„Nagyszerű volt, amit Toprak és van der Mark bemutattak a barcelonai hétvégén, de nekem sokkoló volt – idézi Reddinget a Motorsport-Total. – Előzetesen bármiben fogadtam volna, hogy Toprak idén megnyer majd egy futamot, de nem Barcelonában. Megemelem a kalapom, óriási tisztelet jár neki ezért.”

„Toprak határozottan több tartalékkal rendelkezik a fékezést illetően – tért ki a különbséget jelentő területre. – Ha én ott fékezek, ahol ő, akkor a motorom nem lassul le annyira, mint az övé. Nekünk még jobban ki kell ismernünk a gépet a beállítások szempontjából. De talán, amivel a leginkább lenyűgözött, az az volt, hogy miként óvta a gumikat. Egyébként én is tudok olyan jól fékezni, mint ő, csak nem tudom mindegyik körben megcsinálni, ő viszont igen. Ha a határon vagyok, akkor általában az egyik kör így sikerül, a másik meg úgy. Az ő vezetési stílusa megóvja a gumikat, mert nem gyorsít ki olyan keményen a kanyarokból. De nekem azt kell tennem, mert nem vagyok olyan jó, mint ő. Lenyűgöző volt, amit csinált.”

„Véleményem szerint Toprak jobb versenyző, mint én. Nagyobb tehetség nálam. Ezért is mondtam mindig: »ha van egy olyan pilóta, aki jobb nálam, az Toprak« – mondott ellent egy korábbi nyilatkozatának Redding. – De ez nem jelenti azt, hogy nem tudom legyőzni. Azután, ami Barcelonában történt, azt gondolom, hogy majd dobogós helyekért és győzelmekért fogok tudni küzdeni. Sok dolog lehetséges a versenyzés világában. Csak ehhez újra úgy kell vezetnem, ahogy régebben tettem.”

Redding nem tartja jobbnak Razgatlıoğlut magánál