2024. április 27. 11:57
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu elárulta, hogy Rossi 2009-es előzése járt a fejében, amikor bevetődött Bautista...

Razgatlıoğlu elárulta, hogy Rossi 2009-es előzése járt a fejében, amikor bevetődött Bautista mellé

Toprak Razgatlıoğlu elmondta, hogy mire gondolt, amikor megelőzte Álvaro Bautistát a barcelonai pálya utolsó kanyarjában a Superpole futam végén.

Nagyszerű hétvégéje volt Toprak Razgatlıoğlunak. Szombaton az időmérő szerepét betöltő Superpole-t, majd az ugyanaznap megrendezett első versenyt is megnyerte, utóbbin ráadásul egy elég látványos manőverrel biztosította be a győzelmét, hiszen az utolsó körben előzte meg Nicolò Bulegát.

A magyar idő szerint vasárnap délelőtt sorra került Superpole futamon is őt intették le elsőként, és ekkor megint az utolsó körben, sőt ebben az esetben egészen konkrétan a barcelonai pálya utolsó kanyarjában tudott az élre állni Álvaro Bautistát megelőzve. Ez sokaknak Valentino Rossi és Jorge Lorenzo hasonló esetét jutatta eszébe, és mint kiderült, Razgatlıoğlunak is a 2009-ben történtek jártak a fejében.

Razgatlıoğlu megint az utolsó körben döntötte el a versenyt, Bautista volt szenvedő fél a Superpole futamon

„Gondolkoztam az utolsó kanyar felé haladva, majd eszembe jutott az, amit Valentino Rossi csinált 2009-ben, és akkor azt mondtam magamnak, hogy »most miért is ne próbáljam meg«, hiszen elég közel voltam – nyilatkozta Razgatlıoğlu.  – Az utolsó kanyarban a második fokozatot használtam, megrajzoltam az ívet, a terv tökéletes volt. Aztán a kigyorsítás sem sikerült rosszul, szóval újra nyerni tudtam. De nem lepődtem meg ezen, hiszen ezt gondoltam ki az utolsó kanyar előtt.

„Ha nem próbáltam volna meg, akkor most nagyon mérges lennék – mondta a török pilóta. – Meg kellett néznem, hogy működik-e ez a terv vagy sem! Szerintem ez egy jó elképzelés volt, és ezt meg kellett mutatnom. A második fokozatot használtam a kigyorsításhoz, mert lehet, hogy a harmadik fokozatban nem gyorsult volna elég jól a motor. Erről a Superpole versenyről és különösen az utolsó kanyarról mindig jó emlékeim lesznek. Ez talán egyike volt a három legjobb győzelmemnek.”

„Én nyerek vagy ütközünk” – Lorenzo felidézte a Rossival vívott egyik legemlékezetesebb csatáját