2024. április 28. 02:40
KezdőlapSuperbikeA BMW csapatmunkája meghozta az eredményét: Razgatlıoğlu zárt az élen a barcelonai...

A BMW csapatmunkája meghozta az eredményét: Razgatlıoğlu zárt az élen a barcelonai Superpole-on

Toprak Razgatlıoğlu bizonyult a leggyorsabbnak a Superbike-világbajnokság montmelói fordulójának Superpole-ján. A második rajthelyet  Nicolò Bulega szerezte meg.

Magyar idő szerint szombat délelőtt került sor a Superbike-világbajnokság montmelói versenyhétvégéjének Superpole-jára a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán. A pénteki szabadedzések alatt – és az előző héten ezen a helyszínen megrendezett teszten is – Nicolò Bulega volt a leggyorsabb. A szombat délelőtti harmadik szabadedzés végén Dominique Aegerter neve mellett szerepelt a legjobb idő, a svájci pilóta 1:40.695-ös kört teljesített. A hivatalos körrekordot Álvaro Bautista tartotta 1:40.264-gyel, a címvédő a tavalyi időmérőn futotta ezt az időt.

Az edzésen először Bautista fejezett be gyorskört, a spanyol pilóta 1:40.376-tos idővel kezdett.  De néhány pillanat múlva már Toprak Razgatlıoğlu állt az élen, aki 1:39.489-cet motorozva új körrekordot állított fel. A 2021-es Superbike-bajnoknak ebben Michael van der Mark, a csapattársa volt a segítségére.

A második helyre Nicolò Bulega, a harmadikra pedig Sam Lowes zárkózott fel, előbbi 251, utóbbi 499 ezredmásodperccel maradt el az alanyai versenyzőtől. Ekkor Andrea Iannone a negyedik helyet foglalta el, a sorozat világbajnokai közül Bautista a nyolcadik, Rea pedig a tizenharmadik volt.

A hajrában kevesen tudtak javítani, Bulega az első próbálkozásánál még hibázott, de aztán felugrott a második helyre 1:39.591-gyel, van der Mark pedig Razgatlıoğlu segítségével a negyedikre. A harmadik rajtpozíciót Iannone szerezte meg. A sorozat világbajnokai közül Bautista a tizenegyedik, Rea pedig a tizenharmadik helyen zárt.

A Superbike-vb barcelonai Superpole-jának végeredménye