2024. április 28. 02:52
KezdőlapMotoGPMiller sz*rul érezte magát a Katari Nagydíj után, de Portimãóban reális cél...

Miller sz*rul érezte magát a Katari Nagydíj után, de Portimãóban reális cél lehet neki a dobogó

Jack Miller értékelte a Portugál Nagydíj pénteki napját, és visszatekintett a katari eseményekre.

Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott Jack Miller pénteken a portimãói pályán. A KTM versenyzőjének nevéhez az első szabadedzésen a negyedik, az edzésen pedig a második legjobb idő kötődött. Ilyen eredmények után pedig nem meglepő, hogy elégedetten értékelte a napot.

Bastianini zárta az élen a portimãói edzést, Marc Márquez a bukása ellenére is harmadik lett

„Ez nyilvánvalóan egy jó nap volt. Bár az éjszakai eső miatt nem olyanok voltak a körülmények, mint amilyenekre előzetesen számítottunk – utalt az Enea Bastianini által is felvetett problémára Miller. – A motor nagyon jól működik, ahogyan azt mindig teszi. Persze vannak még területek, amelyeken fejlődnünk kell, főleg a kemény és a lágy gumi használatát illetően. Örülök, hogy bejutottam a Q2-be, ezzel az első feladatot végre is hajtottam.”

„Úgy hiszem, hogy minden héten valós esélyünk van a dobogós helyek elérésére, különben nem is csinálnám ezt az egészet. Viszont ezen a héten nyilvánvalóan még reálisabb célnak tűnik – mondta. – Nagyon jó csomagunk van. Csak annyi kell, hogy a csillagok is kedvezően álljanak, és persze, hogy jó munkát végezzünk.”

Arról is megkérdezték az ausztrál pilótát, hogy szerinte a KTM motorjának fekszik-e a portimãói pálya. „Fekszik a motorunknak. Az 1-estől a 3-as kanyarig végig be lehet dönteni, és úgy követni a fehér vonalat, amely belül van – válaszolta Miller. – Ezt a Ducatival korábban nagyon nehezen tudtam megcsinálni.”

„Mondjuk a katari pálya is feküdt a motorunknak. Ott sem volt rossz vezetni, csak én nem tudtam összerakni a dolgokat – utalt a loszaíli hétvégére, amely során a sprinten a 10., a főfutamon pedig a 21. helyen végzett. – Nagyon sz*rul éreztem magam a Katari Nagydíj után, de ez egy másik történet.”

Miller az elmúlt időszakban sokat foglalkozott azzal, hogy erőnlétileg jobb állapotba kerüljön, ez azonban nem mindig ment egyszerűen neki. „Rendkívül keményen dolgoztam a téli szünetben, illetve a katari és az itteni forduló között is, hogy minden lehetőséget kimerítsek önmagam fejlesztésére fizikai és mentális szempontból is – állította. – Rohadt kaja, még soha életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt, most mindent kipróbálok!”

Már nagyon korán megpecsételődhet Miller sorsa a KTM-nél, ha nem javul a teljesítménye?