2024. április 27. 08:45
KezdőlapMotoGPBagnaia nem ért egyet Márquezzel, szerinte „nem volt kockázatos” az ütközésüket okozó...

Bagnaia nem ért egyet Márquezzel, szerinte „nem volt kockázatos” az ütközésüket okozó manőver

Francesco Bagnaiát dühíti a Marc Márquezzel való összeütközése, de szerinte nem vállalt túl nagy kockázatot.

A Portugál Nagydíj főfutamának utolsó köreiben a figyelem az ötödik helyért folyó csatára összpontosult. Ennek a küzdelemnek a két résztvevője Francesco Bagnaia és Marc Márquez volt, ám végül egyikük sem tudta megszerezni a pozíciót. Ugyanis három körrel a leintés előtt összeértek, és mindketten elestek.

A sportfelügyelők utólag versenybalesetnek minősítették az esetet, és ebben a két érintett is egyetértett velük. Ennek ellenére Márquez egy nyilatkozatában azt hangsúlyozta ki, hogy szerinte Bagnaia hibázott az esetnél, mivel szükségtelenül agresszív volt. A címvédő azonban nem osztotta a nyolcszoros világbajnok véleményét.

Marc Márquez szerint Bagnaia felesleges agresszivitása miatt ütköztek össze a portimãói főfutamon

„Miután megelőzött engem, szélesre ment. Ha egy pilóta előtted, akivel éppen csatázol, szélesre megy, akkor te mit akarsz csinálni? Vissza akarod előzni, hogy minél több pontot szerezz. Szóval szerintem nem volt kockázatos” – mondta Bagnaia az ütközésüket okozó manőverről.

„Miután Marc megérkezett rám, próbált megelőzni. Aztán szélesre futott, én pedig megpróbáltam zárni az ívet, de ő is zárta a saját ívét, és emiatt összeütköztünk – idézte fel az 5-ös kanyarban történteket az olasz versenyző. – Ez nagyon dühítő, de hát egy ilyen benne van, versenybaleset volt. Tovább kell lépnünk.”

„Azért dühít ennyire, mert nulla ponttal zártam. Tavaly ugyanezt megcsináltam a második versenyen, akkor is nulláztam a saját hibám miatt, idén pedig egy versenybalesetnek köszönhetően – tette hozzá. – Persze tudjuk, hogy még mindig 38 verseny van hátra, hiszen nagyon hosszú a bajnokság. Csak arra számítottam, hogy idén kiegyensúlyozottabb tudok majd lenni az eredményeket illetően, nem pedig arra, hogy már a második futamon nullázni fogok.”

Bagnaia a vasárnapi futam többi részére is kitért. „Elég magabiztos voltam a rajtnál, jól éreztem magam, a korábbiakhoz képest jobbnak éreztem a tapadást – kezdte. – Arra gondoltam, hogy majd támadok, és jól kezelem a gumijaimat. De amint ezt elkezdtem, problémákba ütköztem, és előzetesen arra számítottam, hogy gyorsabb leszek. Az élen motorozó srácok túl gyorsak voltak hozzám képest. Próbáltam elkerülni mindent, és menedzselni a gumikat, de ez elég nehéz volt. Aztán amikor Pedro Acosta megérkezett, ő is túl gyorsnak bizonyult. Nagyon jó volt a tempója, a sebessége.”

Acosta: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de most megvan az első dobogónk