2024. április 27. 20:35
KezdőlapMotoGPAcosta: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de most megvan az első dobogónk

Acosta: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de most megvan az első dobogónk

A portimãói főfutam után értékelt a három dobogós, Jorge Martín, Enea Bastianini és Pedro Acosta.

Eseménydúsra sikerült a Portugál Nagydíj főfutama. A versenyt Jorge Martín nyerte Enea Bastianini és az első MotoGP-dobogóját megszerző Pedro Acosta előtt. Martín az első kanyarok egyikében az élre állt, majd végig a vezető helyet tartva kívülről könnyednek tűnő győzelmet aratott. Nem véletlen, hogy elégedetten értékelt a leintést követően.

Martín dominált a portimãói főfutamon, amelyen Acosta megszerezte első dobogóját a MotoGP-ben

„Ma nem volt semmilyen problémám a motorral, nagyon jól éreztem magam, szóval tudtam, hogy képes lehetek a győzelemre – mondta Martín. – A rajtnál gyorsan át tudtam venni a vezetést, majd el tudtam lépni a többiektől. Aztán a gumikat próbáltam beosztani, menedzselni, főleg a hátsót. Viszont annak ellenére, hogy folyamatosan javítottam a köridejeimen, Maverick és Enea nagyon közel maradtak. Aztán a verseny egy pontjára sikerült egy kis előnyt kiépítenem. Ma körről körre próbáltam fejlődni, jó érzés, hogy újra tudtam nyerni egy vasárnapi futamot, most újra igazán versenyképesnek érzem magam, és tudom, hogy majd újra meg tudom ezt csinálni.”

A pole pozícióból rajtoló Bastianininek elég eseménytelen futama volt azt leszámítva, hogy a végén kiesett előle Maverick Viñales, így nem a harmadik, hanem a második helyen futott be. „Nagyon örülök annak, hogy miként alakult ez a verseny. Különösen azért, mert ott értük el ezt az eredményt, ahol tavaly az a nagy balesetem volt – mondta az olasz versenyző az előző évi portimãói bukására gondolva, amelyben elég komolyan megsérült. – Nagyon fontos, hogy újra fel tudtam állni a dobogóra, és egyben egy hihetetlen dolog.”

„A rajtnál kissé ideges voltam, elkövettem pár hibát az első három-négy kör során, de utána már egy csodálatos versenyt futottam – folytatta Bastianini. – Jorgének nagyon jó volt a tempója, mindig nagyon gyors volt, minden alkalommal, amikor egy kicsit felzárkóztam rá, akkor ő megnyomta, és újra eltávolodott tőlem. Maverick szintén nagyon gyors volt, nem tudom, hogy mi történt vele ott az egyenesben. Ez egy újabb dobogó, egy újabb második hely számunkra, szóval elégedett vagyok.”

Hihetetlen teljesítményt nyújtott a futamon Acosta, aki előbb Marc Márquezt, majd Francesco Bagnaiát is meg tudta előzni. „Nem sokat tudok mondani a mai napról. Mármint a csapat nagyszerű munkájának köszönhetően a motor tökéletes volt. Ma nem volt problémám sem a gumikkal, sem a karommal – utalt vissza a katari főfutamra az újonc. – De még fejlődnünk kell bizonyos területeken, többek között az időmérőt és a sprintfutamot illetően is. Viszont megvan az első dobogónk. Ma nemcsak a piros Ducati, hanem a piros GasGas [is szerzett dobogós helyet]. Ezen kívül nem tudok sok mást mondani, köszönöm mindenkinek, aki ezen a projekten dolgozik. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de most megvan az első dobogónk!”

Bagnaia hibája után Viñales nyerte a sprintet, Marc Márquez megszerezte első dobogóját a Ducatival