2024. április 28. 11:06
KezdőlapMotoGPMegszületett a döntés Bagnaia és Marc Márquez ütközéséről, a két pilóta is...

Megszületett a döntés Bagnaia és Marc Márquez ütközéséről, a két pilóta is elmondta a véleményét

A Sportfelügyelői Bizottság úgy határozott, hogy versenybalesetnek minősíti Francesco Bagnaia és Marc Márquez ütközését. A két érintett némileg eltérően látta az esetet.

A Portugál Nagydíj főfutamának vége előtt három körrel egy nagyon drámai esemény játszódott le. Francesco Bagnaia és Marc Márquez küzdöttek az ötödik helyért, majd az 5-ös kanyarban összeértek, és mindketten elestek. Szerencsére maga a bukás nem volt nagy, az eset után mindketten vissza tudtak ülni a motorjukra. Bagnaia végül még a verseny vége előtt begurult a bokszba, Márquezt pedig a tizenhatodik helyen intették le.

Ám nemcsak a lehetséges sérülések miatt lehetett izgulni a baleset utóéletével kapcsolatban, hanem a sportfelügyelők ítélete is joggal foglalkoztathatott sokakat. A MotoGP nemrég végre közzétette a döntést.

„A FIM MotoGP Sportfelügyelői Bizottság megerősítette, hogy Marc Márquez és Francesco Bagnaia ütközése versenybaleset volt. Ennélfogva további intézkedésekre nem fog sor kerülni” – olvasható a sorozat X-oldalán publikált közleményben.

Természetesen a futam után mindkét pilótát megkérdezték az esetről. Egy beszámoló szerint Bagnaia azt mondta, hogy „Márquez keresztezte az ő ívét”, de ettől függetlenül szerinte is versenybaleset történt. A nyolcszoros világbajnok is úgy látta, hogy ez egy versenybaleset volt. Azonban a spanyol pilóta úgy gondolja, hogy a címvédő volt a hibás, nem pedig ő maga.