back to top
2024. szeptember 18. 03:56
KezdőlapMotoGPA pályán kívül csapott össze Morbidelli, Zarco és Viñales, „vízöntőként” kellett helytállniuk...

A pályán kívül csapott össze Morbidelli, Zarco és Viñales, „vízöntőként” kellett helytállniuk (videó)

Franco Morbidelli, Johann Zarco és Maverick Viñales az úgynevezett „vizespohár-kihívás” keretében mérték össze a kézügyességüket.

A MotoGP pilótái általában akkor sem unatkoznak, amikor épp nem a pályán küzdenek egymással. Nemrég viszont maga a sorozat is tett róla, hogy Franco Morbidelli, Johann Zarco és Maverick Viñales nem fásuljon el. A három említett pilótát ugyanis rávették, hogy az úgynevezett „vizespohár-kihívás” keretében mérjék össze a tudásukat. A viadal szabályai egyszerűek: egymás után sorban bele kell önteniük a kulacsukból valamennyi vizet az asztalra kihelyezett pohárba. Akinél aztán már kifolyik belőle, az veszít.

Az összecsapás „tétjét” növelte, hogy három különböző nemzetet és három különböző motorgyártót képviseltek a résztvevők. A francia Zarco a Hondát, az olasz Morbidelli a Ducatit, a spanyol Viñales pedig az Apriliát erősíti. Egyébként ezekkel a tényezőkkel szemben olyan is van, amely pont összeköti őket: mindegyiküket érintik/érinthetik a pilótapiaci mozgások. Nemrég jelentették be, hogy Morbidelli jövőre már a VR46-nál fog versenyezni, Viñales KTM-re való átüléséről pedig már régóta lehet tudni. Zarco istállót minden bizonnyal nem fog váltani, de könnyen lehet, hogy új csapattársat kell majd megszoknia. Az LCR-nél azt fontolgatják, hogy Somkiat Chantrára cserélik le Nakagami Takaakit.