back to top
2024. szeptember 19. 03:21
KezdőlapMotoGPMég kérdéses Di Giannantonio aragóniai indulása, de ő mindent megtett a visszatérésért

Még kérdéses Di Giannantonio aragóniai indulása, de ő mindent megtett a visszatérésért

Fabio Di Giannantoniónak kificamodott a bal válla az Osztrák Nagydíj edzésén. Az olasz pilóta csütörtök reggel fog átesni az utolsó orvosi vizsgálaton, amelyen eldől, hogy rajthoz állhat-e a hétvégén Aragóniában.

Nem zárult jól az Osztrák Nagydíj Fabio Di Giannantonio számára. A római pilóta sokakhoz hasonlóan bukott a pénteki edzésen, de ő olyan balszerencsésen ért földet, hogy utána láthatóan fájdalmai voltak. Emiatt az orvosi központba vitték, és utána már nem is tért vissza a pályára.

Valamivel az edzés leintése után a VR46 közölte, hogy Di Giannantoniónak kificamodott a bal válla. Éppen ezért kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egyáltalán nem tud részt venni a hétvége további részén. Azóta már sokat javult az állapota, de elmondása szerint csak csütörtökön derül majd ki, hogy részt vehet-e a hétvégi Aragóniai Nagydíjon.

„Nagyon sűrű volt ez a hét az orvosi vizsgálatok, az edzések és a fizioterápia miatt – mesélte Di Giannantonio. – Már felépültem, és sokkal jobban érzem magam. Azt viszont még nem tudom pontosan, hogyan fogom érezni magam a motoron.”

„A karom mozgékonyságát tekintve azt mondanám, hogy már rendben vagyok, de az erőnlétet tekintve még a végsőkig dolgoznunk kell – tette hozzá. – Egy versenyzőnek sosem jó, ha az otthoni kanapéjáról kell végignéznie egy fordulót, szóval mindent megtettünk, hogy minél hamarabb visszaülhessek a motorra. Már csak az utolsó vizsgálatra várunk, hogy utána teljes mértékben a hétvégére tudjunk koncentrálni, amelyre a naptár egyik legkülönlegesebb pályáján fog sor kerülni.”

Utóbbiban csapattársa, Marco Bezzecchi is egyetért vele. „Az aragóniai egy nagyon különleges pálya, több különböző karakterisztikával, amelyek mind egy helyen összpontosulnak – mondta Bezzecchi. – Tavaly nem versenyeztünk rajta, szóval majd rá kell jönnünk, hogy milyenek a valódi tapadási viszonyok. Be kell vallanom, hogy még sosem gyűjtöttem itt elég tapasztalatot, még akkor sem, ha gyakran voltam rajta gyors. Mostanában jól érzem magam a motoron, a cél pedig az, hogy továbbra is következetesen teljesítsünk, és csökkentsük a lemaradást a legjobbakhoz képest.”

Idén visszakerült a MotoGP versenynaptárába, most évekre biztosítottá vált a népszerű pálya jövője