back to top
2024. szeptember 19. 03:58
KezdőlapMotoGPKiakadt a gyári Ducati főnöke, nagyon reméli, az Aprilia kirúgja az ellenük...

Kiakadt a gyári Ducati főnöke, nagyon reméli, az Aprilia kirúgja az ellenük „kémkedő” alkalmazottját

Davide Tardozzi elárulta, hogy pontosan tudják, milyen adatokat gyűjtött az Aprilia ellenük „kémkedő” embere. A Ducati gyári istállójának csapatmenedzsere elmondása szerint elhiszi, hogy a noaleiek vezetősége nem tudott az akcióról. Viszont azt szeretné, hogy rúgják ki az elkövetőt.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, nemrég kerültek nyilvánosságra felvételek arról, hogy Davide Tardozzi, a Ducati gyári alakulatának csapatmenedzsere konfrontálódik az Aprilia egyik alkalmazottjával. A videók tanúsága szerint a sachsenringi paddockban lezajló esemény mögött az állt, hogy a noaleiek embere egy táblagéppel közvetlen közelről rögzítette a Ducati egyik motorját, méghozzá Marco Bezzecchiét. Miután ennek híre bejárta a világsajtót, Tardozzi úgy döntött, elmeséli, hogy mi történt. Ekkor többek között az is felfedte, hogy nem kizárólag őket célozta meg a „kém”.

Pofátlanul „kémkedett” az Aprilia szerelője, meg is kapta a magáét a gyári Ducati főnökétől (videó)

„Nem csak a VR46 Ducatija volt érintett. Ez a fickó a Yamaha és a Pramac motorjait is átvizsgálta – magyarázta a SPEEDWEEK-nek. –  Mások aztán meglátták a VR46-nál, és lefilmezték, ahogy ezt csinálja. Az összes motort körbejárta az iPadjével – néha akár tíz centiméterre is megközelítette a gépeket, ráadásul mindenki szeme láttára. Van egy videónk arról is, ahogy a Yamaha M1-et vizslatja. De mindezt úgy csinálta, hogy előtte nem szólt róla a főnökeinek. Az Apriliánál azt mondják, hogy ők nem tudtak semmiről.”

A Ducatinál már azt is tudják, hogy milyen adatokat gyűjtött a férfi, hiszen ő nem egyszerűen csak lefényképezte a motorokat. „Az egyik emberünk közvetlenül mögötte állt – árulta el Tardozzi. – Így van egy videónk az iPadje képernyőjéről. Innen tudjuk, hogy egy bizonyos programmal szkennelte be a motorokat.”

„Persze Romano Albesianónak [az Aprilia technikai igazgatójának] biztosan fogalma sem volt erről az akcióról – mondta megengedően. – De nagyon remélem, hogy kirúgják ezt a fickót. A felső vezetés semmit sem tudott erről, és Romano is nagyon dühös volt miatta. Ő nem olyan hülye, hogy valakit egy Aprilia feliratú pólóban küldjön el egy ilyen vizsgálódásra.”

Érdekes kérdés, hogy pontosan ki lehetett ez az ember, hiszen Tardozzi elmondása szerint még nem találkozott vele, az Aprilia pedig egyelőre hallgat az ügyben. „Nem ismerem a fickót, még sohasem láttam – jelentette ki az olasz sportvezető. – Talán az aerodinamikai részlegről jöhetett. Valószínűleg nagyon okos akart lenni – de úgy néz ki, hogy ő a legnagyobb idióta! Mondtam neki, hogy olyasmit csinál, amit nem szabad. Erre nem szólt egy szót sem, és semmilyen érzelem sem látszott rajta. De az én nézőpontomból már vége az ügynek. Az Aprilia bocsánatot kért – ám ez így akkor sem volt tisztességes.”

Még be sem jelentették az új szabályokat, de az Aprilia máris elkezdett dolgozni a 2027-es motorján