back to top
2024. szeptember 16. 20:56
KezdőlapMotoGPBagnaia túl kedves? – az expilóta szerint Marc Márquez keménységére lenne szüksége...

Bagnaia túl kedves? – az expilóta szerint Marc Márquez keménységére lenne szüksége a „hőssé” váláshoz

Alex Hofmann úgy látja, Francesco Bagnaiának keményebbé vagy karizmatikusabbá kellene válnia ahhoz, hogy az emberek tényleg hősnek tekintsék. Ám a korábbi MotoGP-pilóta szerint a címvédő versenyzőként már most is a legnagyobbak közé sorolható. Hofmann arra is kitért, hogy Valentino Rossi milyen szempontból segítheti Bagnaiát a Marc Márquez elleni küzdelemben.

Egyéves szatellitistállós kitérő után Marc Márquez jövőre visszatér egy gyári csapathoz. Ám nem a Hondáéhoz, amelyet korábban sokáig erősített, hanem a pillanatnyilag domináló Ducatiéhoz. A piros alakulat garázsát Francesco Bagnaiával kell majd megosztania, akivel feltehetően a bajnoki címért is küzdeni fognak. Ezt az összecsapást talán még érdekesebbé teheti, hogy látszólag két eltérő személyiségű pilótáról van szó. Nemrég megszólalt ebben a témában Alex Hofmann, aki 2002 és 2007 között versenyzett a MotoGP-ben. A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó expilóta hosszasan elemezte Bagnaia karakterét.

Bagnaia az Osztrák Nagydíjon befogta az amerikai legendát, és ilyen ütemben akár Rossit is utolérheti

„Peccónak jövőre lehetősége lesz arra, hogy Marckal együtt és rajta keresztül fejlődjön – mondta Hofmann a Motorsport-Totalnak. – Persze ő már most is egy hihetetlenül jó versenyző. Ez nem kérdés. De szinte túl már kedves ehhez a sporthoz. Ahhoz, hogy valóban hősként tekintsenek rá, Valentino Rossi vagy Marco Simoncelli karizmájára, esetleg Marc keménységére lenne szüksége. Akkor jobban kitűnne. Viszont neki ezek nincsenek meg.”

„Természetesen emberi szempontból ez egy jó dolog. Ő az egyik legjobban viselkedő versenyző a paddockban, ő az egyik legudvariasabb pilóta – analizálta tovább az olasz motorost. – De az emberek tudat alatt ezt is figyelembe veszik, és aztán elgondolkoznak azon, hogy talán valójában nem is olyan jó, és csak a motorja miatt nyer ilyen gyakran. Pedig Pecco már teljes mértékben egyenrangú a legnagyobbakkal.”

A korábban szintén a királykategóriában vitézkedő Alex Barros a napokban arról nyilatkozott, Rossi azt mondta neki, már vannak ötletei arról, hogyan segíti majd jövőre a VR46 Akadémiához tartozó Bagnaiát a Márquez elleni küzdelemben. Ám Hofmann szerint a Doktor már most is hatással van a címvédőre.

Rossi segítheti ki Bagnaiát jövőre Marc Márquez ellen – állítja a többszörös MotoGP-futamgyőztes

„Valentino tudja, hogy milyen érzés Marc ellen harcolni – jegyezte meg a német motoros. – És már eddig is volt néhány feszült helyzet Marc és Pecco között. Néha már idén is észre lehetett venni [Rossi tanácsainak] a jeleit Peccón. Ő általában elég nyugodt és nagyon türelmes. De ha úgy van, el is tudja veszíteni a türelmét. Már láthattunk néhány olyan helyzetet, amikor egyértelműen meg akarta mutatni, hogy ő a főnök. A portimãói [összeütközésük] például pont egy ilyen volt, amely során világossá akarta ezt tenni.”