back to top
2024. szeptember 18. 20:43
KezdőlapMotoGPAz Apriliánál hallgattak a gyári Ducati főnökére, keményen megbüntethették a renitens emberüket

Az Apriliánál hallgattak a gyári Ducati főnökére, keményen megbüntethették a renitens emberüket

Davide Tardozzi, a Ducati gyári alakulatának csapatmenedzsere nemrég arra kérte az Aprilia vezetőit, hogy rúgják ki az ellenük kémkedő alkalmazottjukat. Ennek végül sajtóértesülések szerint a noaleiek eleget tettek, vagyis megváltak a még mindig ismeretlen személyazonosságú emberüktől, aki szabadságon volt, amikor véghez vitte az akcióját.

Nemrég kitört egy kisebb „kémbotrány” a MotoGP paddockjában. Nyilvánosságra kerültek ugyanis felvételek arról, hogy Davide Tardozzi, a Ducati gyári alakulatának csapatmenedzsere kiabál az Aprilia egyik alkalmazottjával. A videók tanúsága szerint az Osztrák Nagydíj alatt lezajló esemény mögött az állt, hogy a noaleiek embere egy táblagéppel közvetlen közelről rögzítette a Ducati egyik motorját, méghozzá Marco Bezzecchiét. Később Tardozzi elárulta, hogy nemcsak a VR46 volt „célpont”, hanem a Pramac és a Yamaha is.

Pofátlanul „kémkedett” az Aprilia szerelője, meg is kapta a magáét a gyári Ducati főnökétől (videó)

Tardozzi ekkor lényegében felszólította az Aprilia vezetőit – akikről saját elmondása szerint elhiszi, hogy nem tudtak az akcióról – arra, hogy rúgják ki ezt a „fickót”. Ennek aztán végül a Crash.net értesülései szerint a noaleiek eleget is tettek, és megváltak ettől az alkalmazottjuktól. A beszámolók alapján ők maguk is nagyon dühösek voltak a pólójukat viselő emberre, aki nem „hivatalos úton járt”, hiszen épp a szabadságát töltötte, amikor a Red Bull Ringen filmezni kezdett, illetve az ehhez használt táblagép is az ő személyes tulajdona volt. Így tehát elég biztosnak tűnik, hogy valóban magától cselekedett. Az viszont továbbra sem világos, hogy mi volt a pontos motivációja, ahogy az sem, milyen szerepet töltött be eddig az Apriliánál.

Viszont az ügy kirobbanása óta többen felvetették, hogy Tardozzi túlreagálta azt. A csapatok ugyanis gyakran készítenek videókat és képeket a riválisaik motorjairól a bokszutcában. Azonban főhősünk ebben az esetben átlépte a hallgatólagos megegyezésen alapuló határvonalat (többek között azzal, hogy mennyire közel ment), és ezt igazolja az Aprilia reakciója is. Fontos különbség az ő akciója és egy „normális fotózás” között, hogy Tardozzi leírása szerint egy „bizonyos programmal szkennelte be” a gépet, feltehetően egy 3D-s modellt készített az aeroelemekről.

Az Aprilia vezére szerint mindenük megvan ahhoz, hogy ők legyenek a „MotoGP főszereplői”