2024. április 27. 09:04
KezdőlapMotoGPAz Aprilia vezére szerint mindenük megvan ahhoz, hogy ők legyenek a „MotoGP...

Az Aprilia vezére szerint mindenük megvan ahhoz, hogy ők legyenek a „MotoGP főszereplői”

Az Aprilia gyári csapata vasárnap leplezte le az idei arculatát. A bemutatón Massimo Rivola elmondta, szerinte minden szükséges dolog a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy ők legyenek a „MotoGP főszereplői”. Az eseményen Romano Albesiano elárulta, milyen hozzáállással fejlesztették a 2024-es motort.

Az Aprilia két évvel ezelőtt tért vissza gyári csapattal a MotoGP-be. Ez az istálló azóta nagy fejlődésen ment keresztül, tavaly már két futamot is sikerült megnyerniük. A noaleiek gyári alakulata vasárnap mutatta be az idei festését. Ezen az eseményen Massimo Rivola, az Aprilia Racing vezérigazgatója külön kiemelte, hogy mekkora utat tettek meg.

Idén képesek lesznek arra, hogy második erővé váljanak? – bemutatta a 2024-es festését az Aprilia

„Az elmúlt években az Aprilia Racing folyamatos növekedésen ment keresztül – idézi az olasz Motorsport Rivolát. – Először is 2022-ben hivatalos gyári csapatunk lett a MotoGP-ben, tavaly pedig már négy motort küldhettünk pályára, annak köszönhetően, hogy lett egy szatellitistállónk. 2024-ben pedig még tovább fogjuk emelni a lécet, hiszen Miguel [Oliveira] egy ugyanolyan specifikációjú RS-GP-vel kezdi majd meg a szezont, amilyennel a gyári csapat versenyzői, és ezt később majd Raúl [Fernández] is megkapja.”

„A MotoGP főszereplői akarunk lenni, és ehhez mindenünk megvan: négy annyira jó versenyző, mint amilyen Aleix [Espargaró], Maverick [Viñales], Oliveira és Raúl, egy bátor versenyrészleg, amely képes az innovációra, illetve egy csipetnyi olasz büszkeség, ami nem árt meg a versenyzés során.”

A „bátor versenyrészleg” egyik legfontosabb alakja, Romano Albesiano is ott volt a bemutatón. Az Aprilia technikai igazgatója ekkor elárulta, hogyan álltak hozzá az idei motor fejlesztéséhez. „A 2024-es szezonra való felkészülés során nem hagyhattuk figyelmen kívül azt a jó alapot, amelyet az elmúlt években, különösen az előző kettőben felépítettünk. Az RS-GP ma már egy kiforrott projekt, hű az Aprilia filozófiájához, mi pedig igyekszünk minden szempontból fejleszteni. Az nyilvánvaló, hogy ebben kiemelt szerepe van az aerodinamikának.”

„Teniszütő” jelent meg az Aprilián, az is kiderült, hogy miért

„Viszont nem kizárólag ezen a területen dolgozunk, például megvizsgáltunk minden részletet, ahogyan arra szükség van egy olyan bajnokság esetén, amely eddig sohasem látott szintre emelte a technológiai kutatást – folytatta Albesiano. – Az, hogy három ugyanolyan specifikációjú motorunk lesz a pályán már a szezon elejétől, kétségtelenül felgyorsítja majd a fejlődésünket. Több információ lesz elérhető a számunkra, de jónak is kell majd lennünk ezeknek az elemzésében és az értelmezésében.”