back to top
2024. szeptember 16. 20:57
KezdőlapMotoGPA Yamaha mégsem várt Misanóig, máris megnevezték a veterán igazgatójuk utódját

A Yamaha mégsem várt Misanóig, máris megnevezték a veterán igazgatójuk utódját

A Yamaha hétfőn bejelentette, hogy a korábbi értesüléseknek megfelelően Paolo Pavesio veszi át a versenyrészlegük ügyvezető igazgatójának pozícióját.

Lin Jarvis 1999 óta a Yamaha versenyrészlegének ügyvezető igazgatója, de tavasszal nyilvánosságra hozta, hogy a szezon végén távozik a pozíciójából. Pénteken számoltunk be arról, hogy sajtóértesülések szerint Paolo Pavesio, a japán gyártó európai részlegének marketing- és versenyigazgatója lehet az utódja. Azonban a hírek akkor arról szóltak, hogy az erről szóló bejelentés majd az első misanói forduló alatt történhet meg. Viszont végül mégsem vártak addig, hiszen már hétfőn hivatalossá tették ezt a döntést. Ekkor az is kiderült, hogy Jarvis nem fogja teljesen elhagyni a hangvillásokat.

Egy tapasztalatlan szakemberrel helyettesítheti a Yamaha a sikerkovács igazgatóját

„Mind személyesen, mind a Yamaha nevében szeretném megköszönni Linnek az elmúlt 26 év során tanúsított odaadását és az eredményeit – olvashatóak Szumi Takahirónak, a Yamaha MotoGP-programját irányító szakembernek a szavai a közleményben. – Elkötelezettsége, szorgalma és vezetői képességei nagyban hozzájárultak a Yamaha által a MotoGP-ben elért sikerekhez. Nagyon örülök, hogy a jövőben is hozzáférhetünk majd a tudásához és tapasztalatához.”

„Lint Paolo Pavesio követi az ügyvezető igazgatói poszton, aki a Yamaha Motor Europe-nál gazdag tapasztalatokat szerzett – jegyezte meg. – Marketing és motorsportigazgatóként a Yamaha csapatait világbajnoki címekre vezette a Superbike-, az Endurance és a Motokrossz-világbajnokságon. Alig várom, hogy januárban Paolót a Yamaha Motor Racingnél üdvözölhessem, és biztos vagyok benne, hogy vezetése alatt a Yamaha biztosítani tudja a jövőbeni sikereket a MotoGP-ben, amelyek elérésére mindannyian törekszünk.”