back to top
2024. szeptember 15. 18:11
KezdőlapMotoGPItt lehet az újabb jel arra, hogy a Balaton Park Circuit tényleg...

Itt lehet az újabb jel arra, hogy a Balaton Park Circuit tényleg bekerülhet a MotoGP naptárába

Egy megbecsült szakíró nemrég közzétett egy képet arról, hogy szeptember 19-én az esetleges magyarországi MotoGP-forduló promótere, tehát a HUMDA, maga a sorozat és a helyszínnek kinézett pálya, a Balaton Park Circuit közös sajtótájékoztatót fog tartani.

Pénteken számoltunk be arról, a mértékadó Autosport úgy tudja, hogy a Balaton Park Circuit helyet kap a MotoGP 2025-ös szezonjának naptárában. A brit lap szerint ezzel a portimãói pályát szoríthatja ki onnan. Hétfőn pedig egy újabb fejlemény látott napvilágot ebben az ügyben.

Jövőre Magyarországra látogathat a MotoGP – értesülések szerint a Balaton Park helyet kap a naptárban

Mat Oxley az 1980-as évek óta rendszeresen tudósít a MotoGP-ről. A brit szakíró a mai napig ír különböző nyomtatott magazinokba, és amióta ez lehetséges, az online felületekre is, többek között a neves Motor Sport Magazine-re. Mondhatni tehát, hogy személyében finoman szólva sem egy kezdő újságíróról van szó. Mindez persze nem jelent tévedhetetlenséget, de általában egy megbízható forrásként szoktak hivatkozni rá.

Nemrég ő publikált egy képet az X-oldalán, amelyen azt láthatjuk, hogy a magyarországi MotoGP-forduló promótere, tehát a HUMDA, maga a sorozat és a helyszínnek kijelölt pálya, a Balaton Park Circuit közös sajtótájékoztatót fog tartani. Erre a grafika alapján szeptember 19-én a balatonfőkajári létesítményben kerül majd sor. Amennyiben ez megfelel a valóságnak, akkor nehéz nem egy újabb jelként értelmezni arra, hogy a közeljövőben valóban ellátogathat hazánkba a királykategória mezőnye.