back to top
2024. szeptember 16. 21:02
KezdőlapMotoGPA Ducati vezére sem maradt csöndben, elmondta, mit gondol Bagnaia és Álex...

A Ducati vezére sem maradt csöndben, elmondta, mit gondol Bagnaia és Álex Márquez ütközéséről

Sokak után Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója is megszólalt Francesco Bagnaia és Álex Márquez aragóniai ütközéséről. Szerinte minél előbb el kell felejteniük azt a vasárnapot.

Bár két Ducati-pilóta is felállhatott vasárnap az aragóniai dobogóra, a bolognaiak biztosan nem elégedetten távoztak Spanyolországból. A vezérpilótájuk, Francesco Bagnaia ugyanis összeütközött a szintén a kötelékükbe tartozó Álex Márquezzel. Emiatt ráadásul Bagnaia elbukta a vezetést a tabella élén, jelenleg 23 pont a hátránya Jorge Martín mögött.

Így áll a MotoGP-tabella az Aragóniai Nagydíj után

A konkrét esetet felidézve: a 18. körében járt a viadalt, amikor Márquez épp a harmadik helyet próbálta megvédeni a háromszoros világbajnok ellen, ám a 18. körben túlságosan agresszívan ment be a 12-es kanyarba, és így kisodródott. Amikor pedig a 13-asban visszatért a pályára, Bagnaia már mellette volt. A spanyol pilóta már nem tudta megakadályozni, hogy egyenes nekimenjen vetélytársának, ami végül mindkettőjük eleséséhez vezetett. A gyári Ducati versenyzője ezért őt tette felelőssé, még szándékossággal is megvádolta, ám a Gresini motorosa másképp látta az esetet.

Az ügy sokakat megszólalásra késztetett, a két érintett mellett többek között Marc Márquez, Miguel Oliveira, Jack Miller, Fabio Quartararo, Marco Bezzecchi, Martín és Johann Zarco is elmondta a véleményét. Nemrég aztán a Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna szintén így tett. Egyébként a bolognai gyártó kulcsfigurája korábban játszott egy kisebb szerepet az esetnél, hiszen a beszámolók szerint ő vette rá a balesetezőket, hogy néhány percre üljenek le egymással beszélgetni.

A Ducati leültethette beszélgetni Bagnaiát és Álex Márquezt, az ütközésükről Martín is megszólalt

„Igazán szégyenletes ilyen értékes pontokat elveszíteni, de még inkább az, ahogyan ez történt – állapította meg Dall’Igna. – És még azért is, mert a hétvége korábbi viszontagságai után – amelyekre viszont Peccónak és csapatának sikerült jól reagálnia – a bajnok a soha fel nem adó kitartásával arra készült, hogy újra felálljon a dobogóra. Pedig az elindulását ismét megnehezítette a koszos rajthely.”

„De aztán az Álex Márquezzel való összeütközése arra kényszerítette, hogy »kiálljon« – jegyezte meg. – Ez egy olyan oldal, amelyet minél hamarabb el kell lapozni, el kell felejteni azt a napot. A világbajnoki címért folyó küzdelem döntő szakaszába léptünk, amely során meg kell őriznünk a pozitivitást és a koncentrációt: most Misanót várjuk, és vele együtt minden csodálatos szurkolónkat, hogy egyesüljünk egy hétvégére a Ducati zászlaja alatt!”

Martín ismét össze tudja hozni a tökéletes hétvégét az Adriai-tenger partján? – hétvégi menetrend