back to top
2024. szeptember 16. 20:55
KezdőlapMotoGPMartín nem számított győzelemre a sprinten, Bagnaia szerint „egy katasztrófa” volt a...

Martín nem számított győzelemre a sprinten, Bagnaia szerint „egy katasztrófa” volt a rajtja

A San Marinó-i Nagydíj sprintfutamának dobogósai, Jorge Martín, Francesco Bagnaia és Franco Morbidelli értékeltek a leintés után.

Jorge Martín nagyszerű motorozással nyerte meg a San Marinó-i Nagydíj sprintfutamát. A Pramac pilótájának nem sikerült annyira jól az időmérő, így csak a negyedik helyről rajtolhatott. Viszont az 1-es kanyarban már ő vezetett, és az első helyet aztán a leintésig nem adta ki a kezéből.

Martínnak egy jó rajt elég volt Bagnaia legyőzéséhez, Marc Márquez az utolsó körig küzdött a sprinten

„Végre újra nyerni tudtam, szóval nagyon boldog vagyok – értékelt Martín. – Úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk. Pedig az edzésen még küszködtem, de mi a tökéletességet kerestük, ami meg egy nagyon nehéz feladat. Ma csak arra számítottam, hogy talán harcolni tudok Peccóval, de arra nem, hogy sikerül ezt megcsinálnom a rajtnál. Azután azt mondtam magamnak, hogy »akkor tizenhárom időmérős kört kell futnom«. Próbáltam nyomni, nem hibázni és teljesen koncentráltnak maradni. És aztán az utolsó két körre tényleg sikerült valamekkora előnyt felépítenem, szóval nagyon elégedett vagyok. A főfutam persze egy másik történet, de magabiztosnak érzem magam. Tisztában vagyunk vele, hogyan tudunk nagyon gyorsak lenni.”

A pole pozícióból rajtoló Bagnaiának eseménytelen futama volt: miután Martín elment mellette, nem igazán tudta támadni, de a második helye nem forgott veszélyben. „Egyáltalán nem vagyok boldog – kezdte a címvédő. – Próbálkoztam, de Jorge kemény féktávokat vett. A rajt egy katasztrófa volt, hiszen utána vesztettem el a vezető helyet. Onnantól kezdve pedig nagyon nehéz volt a verseny. Mindenesetre a második hely az előző hétvégi bukásom után egy elfogadható eredmény. De a rajton még dolgoznunk kell, mert a mostani katasztrofális volt. Megpróbálok jobb formába kerülni holnapra.”

Franco Morbidelli a legjobb idei időmérős eredménye – második lett a kvalifikáción – után megszerezte az első dobogóját a Ducatival, ami egyben az első sprintdobogója is volt. Az olasz pilóta legutóbb a 2021-es jerezi viadalon zárt az első háromban, még egy Yamahával, így érhetően nagyon örült a mostani harmadik helyének. „Nagyon jó nap volt a mai. Már régóta reménykedtünk, vártunk egy ilyen eredményt – mondta Morbidelli. – Egy ilyen teljesítmény leadásához pedig Misano a tökéletes helyszín.”

A domináns Bagnaia mellett meglepetésemberek értek oda az első rajtsorba a misanói időmérőn