back to top
2024. szeptember 17. 09:17
KezdőlapSuperbikeA sérülten is nyerő Bulega az orvosoknak hálálkodott, Petrucci egyéni rekordot döntött

A sérülten is nyerő Bulega az orvosoknak hálálkodott, Petrucci egyéni rekordot döntött

Nicolò Bulega kiemelte, a szombati balesete után nem volt könnyű összehozni a tökéletes vasárnapot a Superbike-vb magny-cours-i hétvégéjén. Danilo Petrucci először triplázott a dobogók tekintetében, míg Garrett Gerloff a pódiummal teljesítette az egyik idei célját.

Korántsem volt eseménytelen, de az első futamnál és a Superpole versenynél csendesebbnek bizonyult a Superbike-világbajnokság magny-cours-i fordulójának második futama. Nicolò Bulega győzelmét senki és semmi nem veszélyeztette, ahogyan Danilo Petrucci második helyét sem, míg a harmadik helyet Garrett Gerloff szerezte meg.

Bulega simán nyert Petrucci előtt, Alex Lowes majdnem dobogóig jutott a mezőny végéről

A gyári Ducati versenyzője nem volt könnyű helyzetben, hiszen szombati bukását nem úszta meg teljesen. Ennek ellenére délelőtt nyerni tudott, és miután Alex Lowes már az 1. körben kikerült mögüle, teljesen egyedül motorozott az újabb diadal felé. Ennek köszönhetően pedig 55 pontra csökkentette hátrányát a hétvége érdemi részét kihagyó Toprak Razgatlıoğluval szemben.

Nagyon örülök ennek a mai két győzelemnek – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Köszönöm a csapatomnak, a tegnapi baleset után nem volt könnyű összehozni egy ilyen vasárnapot. Az orvosoknak szintén jár a köszönet. Nagyon boldog vagyok. Újabb győzelem, és [a jövőben is] igyekszünk jó eredményeket elérni.”

Petrucci a harmadik pozícióból kezdhette meg a futamot, és bár a rajtja nem a legjobban sikerült, megtartotta ezt a pozíciót, hogy aztán Lowes hibájából ő is profitáljon. Innentől kezdve neki is csak annyi volt a feladata, hogy pályán maradjon, amit sikerült abszolválnia. Ezzel pedig először állhatott zsinórban háromszor dobogón a Superbike-vb-n, ráadásul ezt egyazon hétvégén tette meg.

Nagyon elégedett vagyok, hogy ismét itt lehetek. Három dobogó zsinórban, soha életemben nem történt ilyesmi. Rendkívül boldog vagyok. Nem számítottam ilyen futamra, mert azt vártam, hogy Nicolò-val vagy talán Alexszel küzdök. Nicolò azonban elhúzott, én pedig próbáltam óvni a gumit. Végső soron valami hiányzott belőlem. Nem panaszkodhatok, igazán boldog vagyok. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki otthon vagy itt dolgozik értem. Az egész csapat nagyszerű munkát végzett, a motor közel tökéletes volt.”

Azok után, hogy Gerloff szombaton óriási előnyben bukott az élről, ezúttal sikerült jó eredményt hoznia. A Bonovo Action versenyzőjének Michael van der Markot kellett maga mögé utasítania a dobogóhoz, és ezt meg is tette. Az amerikai pilóta a 2022-es montmelói hétvége első versenye óta nem állhatott a pódiumon, a BMW-vel pedig először érte el ezt a bravúrt.

Megkönnyebbülés, az biztos – kezdte. – Szeretem ezeket a srácokat, ezt a csapatot, és kár, hogy a szezon végén elválnak útjaink. Úgy érzem, elindultunk felfelé, nagyon örülök, hogy sikerült elérni a dobogót ezen a pályán a csapat, illetve a BMW miatt. Madarat lehetne velem fogatni. Hosszú idő telt el a legutóbbi dobogóm óta, ami nem tetszett. Amióta megérkeztem a Superbike-ba, az egyik célom, hogy évente legalább egyszer felálljak a pódiumra. Örömmel mondhatom, hogy idén ezt teljesítettem.”