back to top
2024. szeptember 19. 03:22
KezdőlapSuperbikeRea-t megműtötték, kihagyja a Superpole versenyt és a második futamot Magny-Cours-ban

Rea-t megműtötték, kihagyja a Superpole versenyt és a második futamot Magny-Cours-ban

A Yamaha hivatalos közleményben tudatta, hogy a Jonathan Rea hüvelykujján keletkezett mély sebet meg kellett operálni. A brit versenyző ennek következtében nem vesz részt a Superbike-vb magny-cours-i fordulójának zárónapján.

Bár külön-külön buktak, nem egymástól függetlenül esett el Nicolò Bulega és Jonathan Rea az 1. körben a Superbike-világbajnokság magny-cours-i hétvégéjének első futamán. A gyári Ducati pilótája az utolsó sikánba érve elvesztette az irányítást motorja felett, ellenfelének pedig annyira hirtelen kellett reagálnia, hogy ő is a földre került.

Esőkáosz és drámai bukások után Van der Mark megőrizte a BMW sorozatát, Bautista dobogós

Bár később mindkettőjük esetében kérdéses volt a folytatás, de utóbbi járt rosszabbul, hiszen eltört a jobb hüvelykujja, ráadásul még egy mély vágás is keletkezett azon a testrészén, miután a keze beszorult a kormány alá. A gyári Yamaha vasárnap reggel ígért tájékoztatást a továbbiakról, és ez 8 órakor meg is érkezett.

A hatszoros világbajnok rajongói pedig rossz hírt kaptak, ugyanis kiderült, hogy kedvencüket meg kellett műteni Clermont-Ferrand-ban, hogy helyrehozzák a sebet. Ennek következtében pedig nem vesz részt a további programon, vagyis kihagyja a bemelegítést, majd a Superpole versenyt (amelyen a nyolcadik helyről indult volna), valamint a második viadalt is.

A sérülésem sajnos szakorvosi ellátást igényelt, és sürgősségi beavatkozáson kellett átesnem, hogy helyrehozzák a károkat a jobb hüvelykujjamban – nyilatkozta Rea. – A felépülési folyamattal napról napra fogok szembesülni, de szeretnék köszönetet mondani a pálya orvosainak, különösen dr. Antoione Martins-nek, hogy rendbe hoztak. Köszönöm a csapatomnak, a szurkolóimnak és a szponzoraimnak, akik továbbra is támogatnak ebben a nehéz időszakban.”

Rea nem úszta meg a törést a balesete után, neki és Bulegának is kérdéses a folytatás

Bár a 37 esztendős motoros egyébként sem tudott volna javítani a bajnoki helyezésén, hiszen ehhez két győzelemre lett volna szüksége, de így az is benne van a pakliban, hogy a nap végére még lejjebb is csúszik a tabellán. Jelenleg a tabella tizedik helyét foglalja el 86 ponttal, és bár a közvetlenül mögötte lévő Dominique Aegerter a teljes hétvégét kihagyja, a 75 egységgel rendelkező Garrett Gerloff a negyedik pozícióból kezdi meg a rövid versenyt.

Ami Bulegát illeti, az olasz pilóta ugyan a törést megúszta, de neki is voltak fájdalmai a baleset után, ám az ő indulásáról egyelőre még nem érkezett tájékoztatás. A 24 éves motorosnak fontos lenne a részvétel, hiszen a Superpole-on a második helyre kvalifikálta magát, és sok pontot hozhat a pénteken megsérült Toprak Razgatlıoğlun.