back to top
2024. szeptember 17. 09:36
KezdőlapSuperbikeLowes csak megszorítani tudta Bulegát, Bautista hatalmasat esett a magny-cours-i Superpole versenyen

Lowes csak megszorítani tudta Bulegát, Bautista hatalmasat esett a magny-cours-i Superpole versenyen

Nicolò Bulega nyerte meg a magny-cours-i Superpole futamot Alex Lowes és Danilo Petrucci előtt, az újonc ezzel idei második győzelmét aratta. Álvaro Bautista hatalmasat esett az 1. körben, ami miatt elvitték a pálya orvosi központjába.

Érdemben a Superpole futammal kezdődött meg a Superbike-vb magny-cours-i fordulójának vasárnapi programja. A Superpole eredményének megfelelően Alex Lowes, Nicolò Bulega és Scott Redding alkotta az első sort. A bemelegítésen a leggyorsabbnak bizonyuló Álvaro Bautista viszont csak a tizenhatodik helyről vágott neki a viadalnak.

A mezőnyben nem volt ott a pénteken bukó Toprak Razgatlıoğlu és a szombaton eleső Jonathan Rea sem. Utóbbit meg is kellett operálni az első futamon összeszedett sérülése miatt. A szombaton szintén földre kerülő Bulega és Bradley Ray azonban tudták vállalni a részvételt. Azokat a bukásokat a vizes körülmények okozták, amikből a vasárnapi verseny idejére már csak nedves foltok maradtak. A pálya tehát nagyrészt száraz volt, de nem teljesen.

Rea-t megműtötték, kihagyja a Superpole versenyt és a második futamot Magny-Cours-ban

A legjobb rajtot Lowes vette, aki megőrizte a vezető helyét, mögé Bulega és Garrett Gerloff sorolt be, miközben Redding hátraesett. A legtöbben viszont maradtak a rajtpozíciójukban, legalábbis az 1. kanyar kijáratáig.

Azonban még az 1. körben Bulega átvette az első helyet, az első futamot megnyerő Michael van der Mark pedig amerikai márkatársát, Gerloffot utasította maga mögé.

Szintén az 1. körben Bautista bukott egy elég nagyot a 7-es kanyarba. A címvédő egy előzési manőver közben összeért Tarran Mackenzie-vel, majd a kavicságyban kötött ki, ahonnan szerencsére a saját lábán távozott. Viszont aztán beszállt a mentőautóba, amellyel a pálya orvosi központjába vitték.

A 2. körtől van der Mark támadás alá vette Lowest, aki szintén közel tudott maradni Bulegához. A negyedik helyre eközben kisebb meglepetésre a Honda egyik pilótája, Xavi Vierge jött fel. Gerloff pedig összeért Andrea Locatellivel, és emiatt hátraesett.

Az 5. körben végül Locatelli elesett, a gesztusai alapján Danilo Petruccival érhetett össze. Eközben Lowes és Bulega párosa lerázta az üldözőiket, akiknek folyamatosan változott a sorrendje.

Az utolsó körben Lowes keményen támadta Bulegát, miközben a harmadik pozíciót kalandos úton Petrucci vette át. Van der Mark nagyon belassult, és egészen a nyolcadik helyig zuhant hátra.

Végül Bulegát már nem tudta megelőzni Lowes, az újonc így idei második győzelmét aratta, és elkezdte a zárkózást Razgatlıoğlura. A harmadik helytől a Redding, Vierge, Gerloff, Iker Lecuona, van der Mark, Remy Gardner sorrend alakult ki.