back to top
2024. szeptember 17. 09:29
KezdőlapSuperbikeBulega simán nyert Petrucci előtt, Alex Lowes majdnem dobogóig jutott a mezőny...

Bulega simán nyert Petrucci előtt, Alex Lowes majdnem dobogóig jutott a mezőny végéről

Nicolò Bulega könnyedén nyerte a Superbike-vb második magny-cours-i futamát Danilo Petrucci és Garrett Gerloff előtt. Alex Lowes az első körben visszaesett a mezőny végére, de így is negyedikként zárt.

A MotoGP miatt a szokásosnál később kezdődött a Superbike-világbajnokság magny-cours-i fordulójának második futama. A pole pozícióból a Superpole versenyt megnyerő Nicolò Bulega indulhatott, míg mellőle Alex Lowes és Danilo Petrucci rajtolhattak. A futamról a sorozat mindhárom aktív világbajnoka hiányzott: Toprak Razgatlıoğlu pénteken, Jonathan Rea szombaton, míg Álvaro Bautista ma délelőtt sérült meg.

Lowes csak megszorítani tudta Bulegát, Bautista hatalmasat esett a magny-cours-i Superpole versenyen

Bulega és Lowes jól jöttek el, és Petruccinak is sikerült megtartania a harmadik helyet. A két Lowes számára azonban borzasztóan indult a futam: Sam visszaesett az utolsó helyre, míg Alex kiment a büntetőív felé, és ő is a mezőny végére került. Ennek következtében egy Honda került a harmadik helyre Xavi Viergével.

A spanyol pilóta a 4. körig tudta tartani ezt a pozíciót, ám Michael van der Mark második próbálkozásra megelőzte, amit Axel Bassani is ki tudott használni. Sőt, a gyár Kawasaki motorosa a szombati első futam győztesét is meg tudta előzni, így feljött dobogós pozícióba. Hátrébb Remy Gardner és Iker Lecuona is maga mögé utasította Scott Reddinget, aki így visszaesett a kilencedik helyre.

A 8. körben aztán Van der Mark magára talált, és visszavette a harmadik helyet Bassanitól, aki ráadásul hosszú körös büntetést kapott, mivel átvágta a 6-os kanyart, és nem veszített 1 másodpercet. Az olasz versenyző a tizenegyedik helyre esett vissza, Andrea Locatelli mögé, előttük pedig a folyamatosan zárkózó Alex Lowes haladt.

Van der Mark ezúttal sem volt sokáig harmadik, ugyanis Garrett Gerloff a 10. körben elvette tőle ezt a pozíciót. Mögöttük szintén volt változás, hiszen a két gyári Honda helyet cserélt, és Iker Lecuona feljött az ötödik pozícióba. Hátrébb Sam Lowes számára véget ért a borzasztó hétvége, hiszen a bokszba hajtva feladta a futamot.

Ikertestvére viszont folytatta hadjáratát, és a két gyári Hondát megelőzve már az ötödik helyen haladt. Ráadásul Lecuona lement a pályáról, és visszaesett csapattársa mögé, vagyis két helyet vesztett. Alex Lowes természetesen el is húzott tőlük, és utolérte Van der Markot, majd a 18. körben el is ment mellette.

A hajrában Bulega győzelméhez és Petrucci második helyéhez nem férhetett kétség, így utóbbi 55 pontra csökkentette hátrányát Razgatlıoğluval szemben. Lowes felzárkózása szintén megállt, Gerloffot már nem érte utol, aki így a 2022-es első montmelói futam óta először állhatott fel a dobogóra, a BMW színeiben először. Van der Mark lett az ötödik, míg Gardner az utolsó pillanatban megelőzte Viergét.

A Superbike-vb második magny-cours-i futamának végeredménye