back to top
2024. szeptember 19. 08:48
KezdőlapMotoGPMartín úgy érezte magát, mintha „egy bolond” lenne, amikor kiderült, hogy a...

Martín úgy érezte magát, mintha „egy bolond” lenne, amikor kiderült, hogy a Ducati nem őt választja

Jorge Martín elmesélte, milyen volt belülről megélni, hogy a Ducati nem őt, hanem Marc Márquezt viszi fel a gyári csapatához.

Jövőre összeáll a gyári Ducatinál a jelenlegi mezőny két legeredményesebb versenyzője. A bolognaiak ugyanis úgy döntöttek, hogy Marc Márquezt szerződtetik a mostani kétszeres címvédő, Francesco Bagnaia mellé. Ezzel két olyan pilóta lesz az istállónál, akik 2025 elején együttesen minimum tizenegy, de lehet, hogy tizenkét világbajnoki címmel fognak rendelkezni.

Bagnaia szerint Marc Márquez leigazolása nagyon jól is elsülhet, de katasztrófa szintén lehet belőle

Ugyanakkor a döntésnek ára volt, ugyanis a Ducati ezzel év végén el fogja veszíteni a jelenleg a bajnoki tabella élén álló Jorge Martínt, valamint Enea Bastianinit is, hiszen előbbi a gyári Apriliához, míg utóbbi a KTM szatellitcsapatához igazol. Bár a jelenleg piros overált viselő Bastianini szerződésének meghosszabbítása gyorsan kiesett a reális lehetőségek közül, Martín hosszú ideig reménykedhetett abban, hogy ő lesz a kiválasztott.

A mugellói Olasz Nagydíj alatt azonban hirtelen közölték vele, hogy Márquez kapja meg a vágyott motort. Martín ezután nem várt sokáig, hiszen a forduló utáni hétfőn már be is jelentették az Apriliához való szerződését. Nemrég pedig elmesélte, hogyan élte meg belülről ezt a folyamatot.

Az Aprilia vezére elárulta, a „történelem leggyorsabban megkötött szerződését” írták alá Martínnal

„Inkább az volt frusztráló, hogy nem én megyek [a Ducati gyári csapatához], nem az, hogy Márquezt választották, vagy hogy ha szerződést hosszabbítottak volna Eneával – mondta Martín a DAZN-nak. – Leginkább pedig az volt frusztráló, hogy miután annyira keményen küzdöttem, és próbáltam bizonyítani, nem érdekelte őket, hogy mit tettem le az asztalra. Így még inkább ideges voltam, úgy éreztem magam, mintha »egy bolond lennék«, mintha ennyire le lennék maradva, de ez nem igazán számított.

„Viszont végül is az történt, hogy a környezetemből én kezeltem ezt a legjobban, nem volt olyan nehéz, mint amilyennek látszott – tette hozzá. – És ugyanakkor boldog is voltam azokban a pillanatokban, mert úgy éreztem, hogy így elmehetek máshova, ahol tényleg nagyon szeretnek.”

Megkérdezték tőle, hogy aznap rágódott-e valamin. „Semmin, mivel olyan gyorsan történt, hogy könnyű volt már aznap délutánra más felfogást magamra vennem, szóval tényleg nagyon gyorsan történt” – jegyezte meg.

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem