back to top
2024. szeptember 19. 23:58
KezdőlapMotorsportCsodálatos hír: ismét járni tud a női vb nyitányán megsérült versenyző (videó)

Csodálatos hír: ismét járni tud a női vb nyitányán megsérült versenyző (videó)

Családja közzétett egy videót a női világbajnokság misanói nyitányán megsérült Mia Rusthenről, és a felvételen látszik, hogy a norvég pilóta minimális segítséggel képes járni. A beszámoló szerint a felépülési folyamat minden téren jól halad.

Borzalmas balesettel indult az újonnan életre hívott női világbajnokság története. Az első misanói verseny 2. körében ugyanis Mia Rusthen súlyos fejsérülést szenvedett, aminek következtében mesterséges kómába helyezték. Hogy visszatérhet-e még valaha a pályára, azt továbbra sem tudni, mindenesetre a közvéleményt időről időre tájékoztató család egyre jobb hírektől számol be.

Néhány napja például egy videót tettek közzé, amelyen jól látszik, hogy a 22 éves motoros újra jár, és ehhez csak minimális segítségre volt szüksége. „Íme Mia, 12 héttel a misanói baleset után – fogalmaz a felvételhez mellékelt írás. – Eljött a várva várt szabadulásának pillanata a Sunnaas-kórházból. Nézzétek, hogyan sétál önerőből, miközben csak egy kis segítséget kap a nővérétől.”

Bár a család igyekezett a körülményekhez képest mindig pozitív hírekről beszámolni a sérült versenyző állapotáról, mindig is hangsúlyozták, hogy egyelőre megjósolhatatlan a gyógyulás mértéke. Most viszont arról írtak, hogy Rusthen fokozatosan visszatér abba az állapotba, amelyben a szörnyű baleset előtt volt.

Még mindig megjósolhatatlan, hogy a női világbajnokság súlyos sérültje teljesen felépül-e

„A helyzet minden téren javul Miával kapcsolatban – folytatódott a bejegyzés. – Lépésről lépésre, napról napra gyógyul, és egyre több dolgot tanul meg újra. Ő egy igazi bajnok, ugyanolyan keményen dolgozik, mint mindig, jöjjön akár nevetés, akár sírás és kétségbeesés. Nem adja fel, még ha néha ez csábítónak is tűnik. Mia visszatért. Ugyanolyan okos, erős, kedves, érzékeny, makacs, vicces és csodálatos, mint amilyen mindig is volt.”

A család egyébként július végén létrehozott egy weboldalt, amelyen a szurkolók hozzájárulhatnak Rusthen felépüléséhez. Egy hónap alatt 185 363 norvég korona, azaz több mint 6 millió forint gyűlt össze. Ugyanakkor ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a csalók megpróbálnak visszaélni a kialakult helyzettel, és óvatosságra intették a segíteni igyekvőket.

Hamis profillal akart pénzt kiszedni a női vb kómában lévő pilótájáért aggódó emberekből egy csaló