back to top
2024. szeptember 18. 20:52
KezdőlapMotoGPMartín: Arrogánsnak tűnhet, de szerintem én vagyok a legjobb MotoGP-pilóta, a számok...

Martín: Arrogánsnak tűnhet, de szerintem én vagyok a legjobb MotoGP-pilóta, a számok is ezt mutatják

Jorge Martín úgy látja, hogy jelenleg vele együtt négyen vannak a legmagasabb szinten a MotoGP-ben. Viszont a spanyol pilóta szerint ő emelkedik ki leginkább a mezőnyből. Martín ehhez hozzátette, hogy természetesen így sem hagyhatja abba a fejlődést.

A tavalyi év után idén is a figyelem középpontjában találta magát Jorge Martín. Többek között a Ducati helyett az Aprilia gyári csapatához való igazolása és az ismételten Francesco Bagnaiával vívott bajnoki küzdelme miatt is sokszor beszélnek róla. A párbajból egyébként eddig Martín jött ki jobban, hiszen a misanói hibája ellenére is ő vezeti a tabellát, pillanatnyilag hét pont az előnye. Az olasz vetélytársa pedig akkor is szóba került, amikor megkérdezték tőle, szerinte ki most a legjobb MotoGP-versenyző.

Martín úgy érezte magát, mintha „egy bolond” lenne, amikor kiderült, hogy a Ducati nem őt választja

„Ez egy nagyon nehéz kérdés – mondta Martín a DAZN-nak. – Pontosan mit jelent a legjobb versenyzőnek lenni? Ez egy nagyon zavaros, nagyon nehéz téma. Az biztos, hogy a legmagasabb szinten mi négyen vagyunk, akik ott vagyunk a [bajnoki] harcban, négy Ducati-pilóta. Vagyis Pecco [Bagnaia], Marc [Márquez], Enea [Bastianini] és én egy lépéssel előrébb vagyunk – ez egyértelmű.”

„Ám, bár talán arrogánsnak tűnhet, úgy gondolom, hogy jelenleg én vagyok a legjobb versenyző – szögezte le. – Persze csiszolnom kell még bizonyos dolgokon, dolgoznom és fejlődnöm kell. Ezt nem hagyhatom abba, mert ha valaki abbahagyja, akkor végül fél év alatt az első helyről a nyolcadikra kerülhet. De úgy gondolom, hogy most én vagyok a leggyorsabb itt [a MotoGP-ben]. A számok is ezt mutatják, nem csak én mondom.”

A számokat megnézve, a húsz fordulósra fogyatkozott idei szezon tizenharmadik állomása után, ahogy már említettük, valóban Martín vezeti az összetettet. Emellett a San Marinó-i Nagydíjig ő jegyezte a legtöbb, tehát öt pole pozíciót. Ebben mögötte a megosztott második helyen Bagnaia, Márquez és Aleix Espargaró áll kettő-kettő rajtelsőséggel.

Így áll a MotoGP-tabella a San Marinó-i Nagydíj után

A sprinteken eddig szintén Martín volt a legeredményesebb, öt szombati viadalt nyert meg, míg a második Bagnaia hármat. Azonban a főfutamokon a címvédő jelentősen maga mögé utasította, ugyanis míg a gyári Ducati pilótája hétszer, ellenfele csak kétszer volt a vasárnap legjobbja. Ráadásul ebben az összehasonlításban a misanói győzelmével Márquez felért mellé.