back to top
2024. szeptember 18. 20:42
KezdőlapMagyarokSikerrel vette az első akadályt a magyar csapat, bravúros eredménnyel zárták a...

Sikerrel vette az első akadályt a magyar csapat, bravúros eredménnyel zárták a 24 órás futam időmérőjét

A kategóriája második legjobb idejével fejezte be a legendás Bol d’Or időmérőjét a Moto Jungle Racing. A magyar csapatnak az elszámolásba bevett köreit Kovács Bálint és Görbe Soma futotta.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az idén alakult új magyar csapat, a Moto Jungle Racing a hétvégén először méretteti meg magát a nagyközönség előtt. Ezt ráadásul nem kisebb presztízsű eseményen, mint a legendás 24 órás viadalon, a Bol d’Oron teszik. A Sebestyén Péter, Kovács Bálint, Görbe Soma, Számadó Máté összeállítású egység biztatóan muzsikált a szabadedzésen, hiszen a Superstock kategória negyedik legjobb idejét futották meg.

Eljött a várva várt hétvége: magyar csapat indul a legendás 24 órás motorversenyen

Viszont éles körülmények között először az időmérőn kellett megmutatniuk a tudásukat. Ez pedig kimondottan jól sikerült nekik, hiszen a kategóriájuk második helyén zártak az 1:54.671-es idejükkel. Egyedül a szintén BMW-vel versenyző Tecmas Racing Team tudta megverni a lényegében újoncnak tekinthető egységet, de tőlük is csupán 74 ezredmásodperccel kaptak ki.

Az időmérő során a pilótákat négy csoportba osztották, amelyek külön-külön köröztek a Circuit Paul Ricardon. A végül figyelembe vett időt pedig a két jobb kört futó motoros átlagából számították ki. A magyar egységből Kovácsé volt a legjobb idő, ami konkrétan egy 1:54:281-es kört jelentett. Hozzá Görbe „csatlakozott”, a friss IDM-bajnok neve mellett a 1:55.060 jelent meg. Viszont két csapattársuk sem maradt el nagyon tőlük, Számadó 1:55.155-öt, Sebestyén 1:55.717-et futott. Egyébként a Moto Jungle a teljes mezőnyt figyelembe véve a tizenegyedik legjobb időt érte el, tehát ebből a rajtpozícióból vághatnak majd neki a szombaton 15:00-kor kezdődő viadalnak.

Mellékesen a pole pozíciót a nagyobb, a Formula EWC kategóriában induló gyári BMW-csapat szerezte meg 1:52.049-es idővel, tehát a bajor gyártó mindkét besorolásban elhozta az első helyet az időmérőről. A kvalifikáción győztes egység az az alakulat, amelyből nemrég szállt ki Sylvain Guintoli a fia betegsége miatt.

Szörnyű hírt adott közre a korábbi Superbike-világbajnok, visszalép a legendás motorversenytől