back to top
2024. szeptember 22. 17:19
KezdőlapSuperbikePetrucci fölényesen lett Cremona királya, Bulegától a csapattársa, Bautista rabolt pontokat

Petrucci fölényesen lett Cremona királya, Bulegától a csapattársa, Bautista rabolt pontokat

Danilo Petrucci nyerte meg a Superbike-világbajnokság második cremonai futamát. Az olasz pilóta ezzel mindhárom viadalt megnyerte a hazai pályáján,  ráadásul ő lett az első, aki egy szatellitcsapatot képviselve tudta megcsinálta a tökéletes hétvégét. A második helyért a gyári Ducati duója küzdött meg, amiből Álvaro Bautista jött ki jobban. Ám Nicolò Bulega így is 13 pontra csökkentette a hátrányát Toprak Razgatlıoğluval szemben.

A második versennyel zárult a Superbike-világbajnokság cremonai fordulója. A Superpole eredményének megfelelően az első futamot is megnyerő Danilo Petrucci indulhatott a pole pozícióból, az első sort Alex Lowes és Andrea Iannone egészítette ki az ideális körülmények között megrendezett viadalon.

Petrucci duplázott Cremonában, a borzasztóan kezdő Bulega ma biztosan nem előz a tabellán

A legjobb rajtot ismét Petrucci vette, Iannone sorolt be mögé, a harmadik helyet pedig Nicolò Bulega vette át. Lowes a negyedik pozíciót őrizte az első körben, mögötte Álvaro Bautista haladt. Axel Bassani pedig eldobta a Kawasakit.

Bulega rövidesen már megelőzte Iannonét, majd a gyári Ducati pilótája elindult Petrucci után. 18 körrel a leintés előtt nagyjából fél másodpercben állandósult köztük a különbség.

A futam középső szakaszában a sérüléssel küzdő Bautistának egyre jobb lett a tempója. A címvédő 17 körrel a vége előtt két kanyar alatt elment Lowes és Iannone mellett is, és így elindulhatott Bulega után. Az újonc eddigre már eléggé leszakadt Petrucciról, majdnem két másodpercnyi volt köztük a távolság. Tarran Mackenzie viszont ismét elesett.

Az utolsó 10 körre fordulva eléggé állandósultak a különbségek, bár Bautista tudott valamennyit közeledni Bulegára. A negyedik helyet eközben még mindig Alex Lowes tartotta, de ekkor már Garrett Gerloff üldözte. Iannone ugyanis teljesen elfogyott, és egészen a kilencedik pozícióig esett vissza.

Bautista 6 körrel a vége előtt érte utol teljes mértékben Bulegát. A spanyol pilóta látványosan gyorsabb volt, mint a csapattársa. Petrucci eközben két és fél másodpercre növelte az előnyét az élen.

A leintés előtt 3 körrel végül eljött Bautista pillanata: a kétszeres Superbike-világbajnok könnyedén elment a csapattársa mellett, így átvette a harmadik helyet. Remy Gardner pedig bukott a 10-es kanyarban.

Végül Petruccira már Bautista sem tudott veszélyes lenni, így az olasz pilóta mindhárom cremonai futamot megnyerte. Ráadásul ő lett az első, aki egy szatellitcsapatot képviselve tudta megcsinálta a tökéletes hétvégét. Bautista és Bulega – aki ezzel az eredménnyel 13 pontra csökkentette a hátrányát Toprak Razgatlıoğlu mögött – után Gerloff ért célba, az amerikai motoros az utolsó körben ment el Alex Lowes mellett. A hatodik pozíciótól az Iker Lecuona, Michael van der Mark, Xavi Vierge, Andrea Locatelli, Tito Rabat sorrend alakult ki.