back to top
2024. szeptember 29. 15:22
KezdőlapSuperbikeSam után Alex Lowes is megsérült, kihagyja a Superbike-vb hétvégéjének utolsó futamát

Sam után Alex Lowes is megsérült, kihagyja a Superbike-vb hétvégéjének utolsó futamát

Alex Lowes kihagyja a Superbike-vb aragóniai fordulójának második futamát, miután bal vádlijában zúzódást és vérömlenyt diagnosztizáltak. A Moto2-ben nagyot eső Jaume Masià, illetve a lábát fájlaló Somkiat Chantra megúszta a komolyabb sérülést, ellentétben a Moto3-as Tachakorn Buasrival, valamint Arbi Aditamával.

Rémálomszerűen alakul a Superbike-világbajnokság aragóniai hétvégéje a Lowes család számára. Azok után, hogy Sam a szombati első futamon nagyot bukott, a bemelegítésen még részt vett, de utána versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították bal kulcscsontjának sérülése miatt. A vasárnap délelőtti Superpole versenyen pedig ikertestvére, Alex esett nagyot.

A gyári Kawasaki motorosa a 3. körben csúszott meg az 1es kanyar kijáratánál, és bár próbálta megfogni, ennek egy csúnya highside lett a vége. Bár saját lábán sétált el, és úgy tűnt, hogy nem esett nagyobb baja, az orvosi vizsgálatok során zúzódást és vérömlenyt találtak a bal vádlijában, így kénytelen lesz kihagyni a második versenyt.

Bautista remek csatában győzte le Razgatlıoğlut és Bulegát, akik között tovább nőtt a különbség

A testvérpárhoz hasonlóan a Team Asia csapatának is borzalmas hétvégéje volt. A gyorsaságimotoros-vb Moto2-es és Moto3-as kategóriában rajthoz állt öt versenyzőjük közül ugyanis csak a középső kategóriában szereplő Mario Aji ért célba, de ő sem szerzett pontot. A másik négy versenyző nem tudta befejezni a futamot, hármukat ráadásul tüzetesebben meg kellett vizsgálni.

A legkisebbek pilótái jártak rosszabbul, ugyanis mind Tachakorn Buasrit, mind a szabadkártyával szereplő Arbi Aditamát versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították. Előbbit Noah Dettwiler motorja találta el a 6. körben, aminek következtében megsérült a jobb válla, míg utóbbi szinte ugyanakkor bukott, és nyak-, valamint fejsérülést szenvedett. Hogy mennyit kell kihagyniuk, azt egyelőre nem tudni. Furuszató Taijó versenye szintén eséssel ért véget, de nála nem merült fel a sérülés gyanúja.

Veijer az élről esett ki, Alonso nyerte az izgalmas Moto3-as futamot, amivel meccslabdához jutott

A Moto2-eseknél a jövőre a MotoGP-ben szereplő Somkiat Chantra járt pórul, amikor a szintén leendő királykategóriás Fermín Aldeguer motorja eltalálta a lábát. Bár talpon maradt, és vissza tudott térni a bokszba, de utána alig tudott lábra állni. Az orvosi központ után a pályakórházat is meglátogatta, ahol szerencsére versenyzésre alkalmasnak nyilvánították, így minden bizonnyal ott lesz a Japán Nagydíjon.

Ahogyan Jaume Masià is, aki közvetlenül a rajt után bukott nagyot, miután összeért Zonta van den Goorbergh-gel, aki ezért dupla hosszú körös büntetést kapott. A Moto3 tavalyi bajnoka ugyanazt az útvonalat járta meg, mint Chantra, és a döntés is ugyanaz volt. A Gas Up Team motorosa tehát vélhetően szintén rajthoz állhat majd Motegiben.

Cenet nagy fölénnyel nyert Ogura előtt a Moto2-ben, a jövőre MotoGP-s Chantrát kórházba vitték