back to top
2024. október 16. 13:25
KezdőlapMotoGPPetrucci: Elfogadhatatlan Marc Márquez kifütyülése, emiatt bocsánatot kértem tőle Mugellóban

Petrucci: Elfogadhatatlan Marc Márquez kifütyülése, emiatt bocsánatot kértem tőle Mugellóban

Danilo Petrucci felidézte, hogy bocsánatot kért Marc Márqueztől, amikor a spanyol pilótát a helyi szurkolók kifütyülték a 2019-es Olasz Nagydíj után. Petrucci kiemelte, nagyra értékeli, hogy Francesco Bagnaia idén Misanóban egy hasonló helyzetben leintette az olasz fanatikusokat.

Több szempontból is emlékezetesre sikerült Marc Márqueznek az idei San Marinó-i Nagydíj főfutama. A nyolcszoros világbajnok csak a kilencedik helyről rajtolt, de a kedvezőtlen körülményeket kihasználva élre állt, majd megnyerte a viadalt. Ezt viszont a helyi szurkolók nem fogadták kimondottan jól, hiszen az eredményhirdetéskor a misanói közönség egy része kifütyülte. Ezzel a nem túl szimpatikus gesztussal ráadásul a Gresini tulajdonosa szerint a csapat nemrég elhunyt alapítójának emlékét is sikerült megsérteniük.

Viszont nem ez volt az első alkalom, amikor Márquez és az olasz szurkolók közt meglévő feszültség így tört a felszínre. Többek között a 2019-es Olasz Nagydíj után is füttyszó köszöntötte a dobogón az akkori második helyezettet. Ám a mugellói pódium tetején Danilo Petrucci állt, aki az idei események – amely szerinte Márquez és Valentino Rossi közös történetének az eredménye – kapcsán felidézte, bocsánatot kért a vetélytársától.

Marc Márquez reagált Rossi ellene vívott „háborújának” legújabb fejezetére

„Ennek a sportnak nem része, hogy ezt csináljuk – mutatott rá Petrucci a kifütyülésekről beszélve a MOW Magnak. – Ez ugyanis azt jelenti, hogy elfeledkezünk arról, a pilóta az életét kockáztatja, amikor motorra száll. Sajnálom, hogy ez megtörtént, és kissé dühít, hogy még ennyi év után is mindig visszamegyünk oda [Márquez és Rossi rossz viszonyához]. A két főszereplőt persze teljesen megértem, tekintve, hogy nekik ez egy nyitott ügy marad, amíg élnek. De azokat nem értem, akik csak külső szemlélői voltak ennek a történetnek. De sajnos egyeseknek ez is elég ilyen dolgokhoz, nem igaz? Marc Márquez kifütyülése, mint ahogy bárki másé is, elfogadhatatlan és nagyon rossz.”

„Amikor én nyertem Mugellóban [2019-ben] a Ducatival, Marc szintén a dobogón végzett – mondta a korábbi MotoGP-pilóta, aki akkor aratta első diadalát a bolognai gyártóval. – Elmesélek egy háttértörténetet: ha megnézi valaki a képeket, láthatja, volt egy pillanat, amikor közel hajoltam a füléhez. Hát akkor bocsánatot kértem tőle azért, amit éreztem. Szégyelltem magam, pedig amúgy abban a pillanatban mondhatni részeg voltam az örömtől. Szóval igen, bocsánatot kértem tőle. Azokat a füttyöket szívesen kitörölném annak a számomra felejthetetlen napnak az emlékéből. És ez csak Olaszországban történik meg, máshol nem fütyülnek a versenyzőknek. Soha!”

Marc Márquez megtanulta kezelni a pfujolást: Egyik fülemen be, a másikon ki

Idén Misanóban Márquez megnyerte a futamot, míg a helyi kedvenc Francesco Bagnaia lett a második. Amikor Bagnaia meghallotta, hogyan üdvözölték a szurkolók a jövő évi csapattársát, egy kézmozdulattal jelezte nekik, ezt nem kellene csinálniuk. Ezzel pedig Petrucci figyelmét is felkeltette.

„Nagyon nagyra értékeltem Pecco gesztusát, amelyet a misanói dobogón mutatott be, és nagyon remélem, hogy ez volt az utolsó ilyen alkalom – reménykedett a most már a Superbike-világbajnokságon vitézkedő motoros. – Többek között azért is, mert ha azt hiszik, hogy füttyszóval megfélemlíthetik Marc Márquezt, akkor nem értik, hogy egy ilyen ember csak felszívja magát az ilyen dolgokon. Adnak neki még néhány tizedet, azzal, hogy fütyülnek…”

Marc Márquez elárulta, miben kell fejlődnie, majd leszögezte, Bagnaia gesztusa „sokat elmond róla”