back to top
2024. október 17. 21:19
KezdőlapSuperbikeA sérülések sem tántorították el a Yamahát, a második csapatuk mindkét pilótájával...

A sérülések sem tántorították el a Yamahát, a második csapatuk mindkét pilótájával hosszabbítottak

A Yamaha Remy Gardnert és Dominique Aegertert is megtartja a következő Superbike-világbajnoki szezonra. Így teljessé vált a japán gyártó 2025-ös pilótafelállása.

Nem alakult túl jól az idei Superbike-világbajnoki idény utolsó negyede a Yamaha második csapatának, a GYTR GRT-nek. Előbb Dominique Aegerter sérült meg egy edzésen, ami miatt a magny-cours-i, a cremonai és az aragóniai fordulót is ki kellett hagynia. Az alakulat másik pilótája, Remy Gardner már hosszabb ideje küszködött egy elhúzódó sérüléssel, amelyhez az első estorili futamon összeszedett egy csuklótörést is. Így a hétvégi jerezi szezonzárón ő hiányzik majd a mezőnyből, egyébként Alessandro Delbianco fogja helyettesíteni.

„Olyan a háta, mint egy 45 éves emberé” – ezt mondta orvosa a 26 esztendős Gardnernek

A két pilótának – akik mellékesen 2023-ban egyszerre csatlakoztak az alakulathoz – a sérülésektől eltekintve sem volt eddig túl jó szezonja. Gardner legalább egy harmadik helyet fel tud mutatni, és az összetettben pont befér az első tízbe. Aegerternek viszont egy hatodik hely az idei legjobb eredménye, a tabellán pedig a nem túl rózsás tizenhatodik pozíciót foglalja el.

Viszont a Yamahát sem a sérülések, sem a kiugró eredmények hiánya nem riasztotta el ettől a duótól. Csütörtökön ugyanis bejelentették, hogy mindkettőjükkel hosszabbítottak a 2025-ös szezonra. Így pedig teljessé vált az iwataiak jövő évi pilótafelállása, hiszen a hivatalos gyári csapatnál Jonathan Rea és Andrea Locatelli helye is biztosított.

A gyári Yamaha főnöke Rea leigazolásáról: Ennél rosszabbul nem is alakulhatott volna

„Boldog vagyok, hogy még egy évet maradhatok a GYTR GRT Yamaha csapatnál – olvashatóak Gardner szavai a gyártó közleményében. – A 2024-es szezon kissé vegyesen alakult, de összességében sok pozitívumot hozott, beleértve az első dobogós helyezésemet Assenben. Továbbra is éhes vagyok a sikerre, és remélhetőleg az idei alapokra építkezve el tudjuk érni, hogy jövőre konzisztensebben küzdhessünk az élmezőnyben az R1-gyel.”

Aegerter szintén megszólalt a bejelentés kapcsán. „A mostani egy kihívásokkal teli szezon volt nekem a betegségek és a sérülések miatt, ezért hálás vagyok a Yamahának és a csapatnak, hogy továbbra is hisznek bennem – mondta a svájci pilóta. – Úgy érzem, hogy még vannak befejezetlen ügyeim a Superbike-világbajnokságon, ezért nagyon boldog vagyok, hogy legalább még egy évig a GYTR GRT Yamaha csapatnál folytathatom a pályafutásomat. Alig várom, hogy elkezdhessünk építkezni 2025-re, és megmutathassuk, hogy igazából mire vagyunk képesek.”