szombat, október 19, 2024
KezdőlapMotoGPNincs döntés Bezzecchi és Viñales balesetének ügyében, de egy büntetést így is...

Nincs döntés Bezzecchi és Viñales balesetének ügyében, de egy büntetést így is kiosztottak

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Fabio Di Giannantoniót szabálytalan guminyomás miatt 8 másodperccel megbüntették az Ausztrál Nagydíj sprintje után. Marco Bezzecchi és Maverick Viñales ütközéséről csak vasárnap születik döntés, mivel előbbit kórházba szállították, ráadásul egy harmadik versenyző is áldozatául esett a bukásuknak. Pedro Acosta vasárnapi indulása szintén veszélybe került.

Eseménydúsan alakult az Ausztrál Nagydíj sprintfutamának hajrája. A futam során többen is elvesztették az irányítást a motorjuk felett, közülük Pedro Acosta bukása volt a legnagyobb. Nem sokkal az ő esése után pedig Marco Bezzecchi nekiment Maverick Viñalesnek, és nagy tempónál kerültek a kavicságyba. Az pedig már csak a leintés után derült ki, hogy Fabio Di Giannantoniót vizsgálják a guminyomásszabály esetleges megszegése miatt.

Martín simán nyert, Marc Márquez nagyot mentett, Bagnaia szenvedett a látványos bukást hozó sprinten

- Advertisement -

Kezdjük ennek a kimenetelével, mert az a legegyszerűbb. A 26 esztendős motorosnál valóban észleltek szabálytalanságot, így a szabályoknak megfelelően 8 másodpercet hozzáadtak az idejéhez. Ennek következtében a pályán megszerzett ötödik pozíció helyett hetedikként rangsorolták, a szankcióból pedig Franco Morbidelli, valamint Raúl Fernández profitált.

Bezzecchi és Viñales incidensét illetően ellenben egy ideig még nem születik döntés, ugyanis a sportfelügyelők vasárnapra napolták el az ítéletet. Ennek vélhetően az az oka, hogy az egyik érintettet nem tudják meghallgatni: Bezzecchinél ugyan nem találtak törést az orvosi központban, ennek ellenére Melbourne-be szállították, hogy teljeskörűen kivizsgálják.

A gyári Aprilia motorosa szintén meglátogatta az orvosi központot, ahol versenyzésre alkalmasnak nyilvánították, ennek ellenére nem úszta meg következmények nélkül a balesetet. Törés szerencsére nála sincs, de több helyen is megzúzódott, és a képek tanúsága alapján egy kötés van a bal felkarján, amelyet potenciálisan ultrahangos vizsgálatnak fognak alávetni.

Ráadásul a balesetükben nem csak ők ketten jártak pórul. Simon Patterson, a The-Race.com újságírója az X-en arról számolt be, hogy Lorenzo Savadorit eltalálta Bezzecchi motorjának sárvédője, miután az előtte haladó gépéről felpattant. A Miguel Oliveirát helyettesítő pilótának emiatt zsibbad a jobb karja. A brit újságíró szerint versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították az olasz motorost, aki egyébként a tizenötödik helyen zárt.

Ami Acostát illeti, a GasGas újonca szerencsére szintén megúszta a törést látványos highside-ja után, de vasárnapi indulása így is kétséges, erről aznap döntenek az illetékesek. A spanyol pilótának a válla fáj, és a szalagjai is sérülhettek. A 20 esztendős motoros egyébként zsinórban a harmadik futamát nem tudta befejezni bukás miatt.

- Advertisement -