back to top
2024. október 23. 21:19
KezdőlapSuperbikeA Bimota már a második napon kisajátította az első két helyet a...

A Bimota már a második napon kisajátította az első két helyet a Superbike-vb jerezi tesztjén

Axel Bassani végzett az élen a Superbike-vb jerezi tesztjének második napján, amelyen már Nicolò Bulega és a BMW sem vett részt. A második helyen csapattársa, Alex Lowes zárt, míg a harmadik pozíciót Garrett Gerloff szerezte meg, akinek a gépét szintén Kawasaki-motorblokk hajtja.

Szerdán rendezték a Superbike-világbajnokság jerezi tesztjének második napját. Ekkor már még kevesebben gurultak pályára, mint kedden, hiszen a tizenegy helyett csupán nyolc motoros körözött a pályán ebből a kategóriából. A BMW már az első nap délutánján befejezte tesztprogramját, ahogyan a kedden toronymagasan az élen záró Nicolò Bulega sem szerepelt másnap. Rajtuk kívül Nagasima Tecuta és Florian Marino sem gördült ki a garázsból, utóbbi helyett ezúttal már az állandó versenyzők képviselték a visszatérő Bimotát.

Balhéval, Bautista bukásával és Bulega elsőségével indult a „2025-ös idény” a Superbike-vb-n

Sőt, nemcsak képviselték, hanem az élre vitték a márkát. Axel Bassani húsz perccel a leintés előtt vette át a vezetést 1:39.527-es körével, de tíz perccel később még tovább javult, és 1:38.478-cal végzett az élen. A 76 körig jutó versenyző mögé csapattársa, a 67 kört teljesítő Alex Lowes zárkózott fel 201 ezredes lemaradással.

Persze ez csupán egy teszt, ráadásul meglehetősen csonka létszámmal, és még nagyon messze a 2025-ös idény kezdete, így nem árt hangsúlyozni, hogy az eredményekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ez igaz a harmadik helyet megszerző Garrett Gerloffra (90 kör) is, aki Bassanival és Lowesszal ellentétben nemcsak Kawasaki-blokkal, hanem Kawasaki-vázzal is szerepelt.

A negyedik pozícióban a Honda következett Xavi Viergével, aki ezúttal két motort tesztelt, és ezeken összesen 86-szor ment körbe a pályán. Ami márkatársait illeti, Tarran Mackenzie hatodikként, míg Tommy Bridewell nyolcadikként zárt. Utóbbi egy highside-ot is elszenvedett a 6-os kanyarban, aminek következtében rövid időre meg kellett szakítani a körözést.

Bulega kiválásával (és azzal, hogy Scott Reddinget egyik napon sem engedték pályára) ketten maradtak a Ducatitól. A gyári alakulatot Álvaro Bautista képviselte, míg Ryan Vickers a Motocorsánál fog versenyezni jövőre. Viergéhez hasonlóan mindketten két gépet próbálgattak: előbbi változtatott a beállításain, viszont már néhány órával korábban befejezte a napot, így 53 körrel végzett a negyedik helyen, míg utóbbi 66 körrel hetedik lett, miután az utolsó órában elesett az 1-es kanyarban.