back to top
2024. április 30. 16:32
KezdőlapMotoGPBagnaia elmondta, kiknek köszönheti, hogy az álomból valóság lett

Bagnaia elmondta, kiknek köszönheti, hogy az álomból valóság lett

A Ducati gyári versenyzője, Pecco Bagnaia valenciai nagyszerű diadalának pillanatában Jorge „Aspar” Martínez és Gino Borsoi különösen boldog volt. Miért nem hiányozhattak ők az emlékfotóról?

Francesco „Pecco” Bagnaia Valenciában ünnepelte világbajnoki címét. A pár perccel korábban megkoronázott MotoGP-világbajnokkal készült első közös képeken a Ducati vezetői, Paolo Ciabatti és Davide Tardozzi mellett a VR46 Riders Academy sportigazgatója, Alessio „Uccio” Salucci és a VR46 csapatfőnöke, Pablo Nieto, valamint az Aspar csapat két képviselője, maga Jorge „Aspar” Martínez és a régóta sportigazgató Gino Borsoi is szerepelt, aki azóta a Pramac Ducati csapatfőnökeként vállalt új munkát.

Bagnaia az Aspar csapatnál ünnepelte első sikereit a világbajnokságban: 2015-ben Le Mans-ban sikerült először felállnia a Moto3-as dobogóra a Mahindrával, 2016-ban pedig első két győzelmet is szerzett Assenben és Sepangban.

A TT, első sikereinek helyszíne, egy tetoválás formájában Pecco jobb felkarját is díszíti.

„A Mahindrával való győzelem pályafutásom egyik legszebb pillanata volt. Fantasztikus volt – az első győzelem a Mahindrának és az első győzelem nekem, amikor a szezon jól ment, de még mindig senki sem hitte volna, hogy a motor vagy én nyerni fogok” – tekintett vissza a 25 éves olasz.

„Szóval ez egy nagyon fontos pillanat volt a pályafutásomban, amely rádöbbentett arra, hogy olyan versenyző lehetek, aki győzni tud. Az első győzelem bármelyik géposztályban nagy motivációt ad: megérteti veled, hogy képes vagy rá.”

Mi több, az Asparnak köszönhetően a Ducati jelenlegi gyári versenyzője már 2016-ban, a valenciai teszten felülhetett egy MotoGP-motorra.

„A szezon kezdete előtt kötöttem egy fogadást. Megegyeztem Ginóval és Asparral, hogy ha abban az évben két versenyt nyerek, akkor kipróbálom a MotoGP-motort. Beleegyeztek, mert úgy gondolták, hogy amúgy is nehéz lesz versenyképesnek lenni a Mahindrával… De megcsináltuk.” – vigyorgott Pecco.

„Az első kapcsolat egy MotoGP-vel hihetetlen érzés volt. Végül is egy kis Moto3-as  motorral mentem, majd átültem egy majdnem 300 lóerős motorra. Hihetetlen volt. Mindig is erről álmodtam, de az utam során sok nehézségem és problémám volt. Soha nem vesztettem el az ambíciómat. Soha nem veszítettem el azt az vágyat, hogy véghez vigyem a terveimet.” 

„Hogy őszinte legyek, hat évvel ezelőtt még csak álmodoztam róla. Elég nagy különbség van aközött, hogy valaki álmodik róla, vagy tényleg megcsinálja.” – mosolygott Pecco.