back to top
2024. április 30. 13:36
KezdőlapMotoGPA „nehézségeket leküzdő” Marc Márqueznek üzent a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

A „nehézségeket leküzdő” Marc Márqueznek üzent a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

A jelenleg is zajló labdarúgó-világbajnokságon szereplő spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique méltatta Marc Márquezt, aki szerinte példaértékű profi sportoló. A szakember közvetlenül is megszólította honfitársát.

Marc Márquez az egyik legnépszerűbb sportoló hazájában, Spanyolországban, hiszen eddig hat világbajnoki címet szerzett a MotoGP-ben. Éppen ezért más sportágak szereplői számára is jó példa lehet, legalábbis ami az eredményeit és a kitartását illeti, hiszen 2020-as sérülése óta még mindig nem adta fel a harcot, bár előfordult, hogy elgondolkozott a visszavonuláson.

Drámai részletek derültek ki Marc Márquez kálváriájáról, komolyan elgondolkozott a visszavonuláson

Nemrég a katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő spanyol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique említette őt meg. A keddi, Marokkó elleni nyolcaddöntőre készülő szakember a torna előtt kezdett el élőben közvetíteni a Twitchen, és az egyik adásában került szóba a 29 esztendős motoros.

Számomra úgy tűnik, Marc Márquez egy újabb példa arra, hogy mit jelent magas szintű sportolónak lenni – jelentette ki. – A műtétjei és a sérülései ellenére sztoikus nyugalommal tartja magát ahhoz, ami. Amikor versenyez, a lehető legjobban teszi, nem hallottam még panaszkodni vagy siránkozni. Ő egy versengő fenevad, jóban-rosszban példakép, nagyszerű srác, akinek egy nagy ölelést küldök. Még mindig ő a legjobb, ahogyan a nehézségek leküzdésében is az.”

Enrique számára már csak azért is jelenthetett jó példát Márquez elmúlt időszaka, mert őt nem sokkal korábban még ennél is nagyobb kihívás elé állította az élet. 2019 nyarán elvesztette a mindössze kilencéves kislányát, Xanát, akinek szervezete feladta a küzdelmet a csontrák ellen. Pár hónap múlva azonban ismét elfoglalta a helyét a spanyol válogatott élén.

Az 52 esztendős szakember aztán közvetlenül is megszólította honfitársát, és igyekezett őt biztatni. „Biztos vagyok benne, hogy vissza fogsz térni a szintedre – szögezte le Enrique. – Az sem számít, ha nem, [mert] ha az ember száz százalékot nyújt, mint Marc Márquez, akkor le a kalappal.”

Embed from Getty Images

Márquez négy műtéten esett át, amióta a 2020-as szezonnyitón elszenvedett balesetének következtében eltörött a felkarcsontja. A spanyol versenyző bízik benne, hogy 2023-ban végleg visszanyeri régi formáját, igaz, ez még nem jelenti azt, hogy újra a vb-címért fog harcolni. A valenciai tesztek ugyanis nem igazán adtak okot a bizakodásra a 2023-as Hondát illetően.