back to top
2024. április 30. 14:18
KezdőlapMotoGPSzponzora saját csapatához vinné Marc Márquezt a korábbi sportigazgató szerint

Szponzora saját csapatához vinné Marc Márquezt a korábbi sportigazgató szerint

Marc Márquez jövőjével kapcsolatban folyamatosak a találgatások. Óscar Haro egy kézenfekvő, de annál meglepőbb forgatókönyvvel állt.

Marc Márquez továbbra is bizalmat szavaz a Hondának, de azt is jelezte, ha nem kap versenyképes motort, akár új munkaadó után is nézhet. Hírbe hozták már a Ducatival is, de Óscar Haro, az LCR korábbi sportigazgatója egy újabb pletykáról beszélt. A felröppent hírek szerint az is benne van a pakliban, hogy a nyolcszoros világbajnok Red Bull-os kötődése révén a KTM-hez igazolna a jövőben, amennyiben a Honda nem ad neki egy olyan versenygépet, amivel esélye lehet világbajnokságot nyerni.

„Spanyolországban arról beszélnek, hogy Márquez dühös a Hondára” – mondta Haro. „A Red Bull pedig próbálja őt felültetni arra a motorra, amivel elméletileg Pedro Acostának kellene fellépnie a MotoGP-be.”

A szakember szerint a Red Bull befolyására létrejöhetne ez a váltás. Márquez új menedzsere, Jaime Martínez is fontos kapcsolatokkal rendelkezik az energiaital-gyártónál. Ha ez a forgatókönyv megvalósulna, Haro szerint Pedro Acosta válthatná honfitársát a Honda nyergében. „Jó kis történet lenne” – játszott el a gondolattal Haro.

Haro azt is elárulta, hogy Márquez kényes arra, ha valaki az ő alkatrészeit próbálgatja: „Marc nagyon kényes a csapatára és az alkatrészeire, nem hiszem, hogy örül annak, hogy Álex Rins kipróbálta a vázát.”

Azt még nem erősítették meg, hogy Márquez mikor térhet vissza kézsérülése után a versenyzéshez, de a tervek szerint Amerikában már rajthoz állna.

Marc Márquez edzésbe állt – vajon elindulhat majd Amerikában?

„Tavaly Austinban még bajlódott a vállsérülésével, az utolsó pozícióból indult, és a jelenleginél rosszabb Hondával előre tudott lépni. Az a szándéka, hogy Amerikában visszatérjen, és nyomást gyakoroljon az olyan versenyzőkre, mint Bagnaia, Quartararo és Bezzecchi” – mondta a korábbi LCR Honda-főnök.