2024. március 29. 16:29
KezdőlapMotoGPMarc Márquez edzésbe állt – vajon elindulhat majd Amerikában?

Marc Márquez edzésbe állt – vajon elindulhat majd Amerikában?

Marc Márquez Portugáliában elszenvedett sérülése után újra munkába állt, hogy ott lehessen a jövő hétvégén megrendezésre kerülő amerikai versenyhétvégén.

Marc Márquez arra törekszik, hogy Amerikában újra rajthoz állhasson portugáliai sérülése után, melynek következtében műtétre szorult. Portimãói hibáját követően dupla hosszú körös büntetést kapott, amellyel kapcsolatban a mai napig nincs döntés. Mint ismeretes, a manőver után, amivel magának és Miguel Oliveirának is sérülést okozott, a spanyol megkapta büntetését, melynek szövegezésében az állt, hogy Termasban kell azt letöltenie. Azonban ekkor már tudható volt, hogy nem fog rajthoz állni Argentínában sérülése miatt, így a szövegezést megváltoztatták arra, hogy azon a futamon kell letölteni megrovását, amikor először indul újra versenyen. A megváltoztatott döntés ellen a Honda természetesen fellebbezett. Amint arról beszámoltunk, a spanyol médiában felröppentek olyan hírek, miszerint Marc Márquez meg fogja nyerni a csapata által benyújtott fellebbezést.

Van vagy nincs büntetés – Marc Márquez felé billenhet a mérleg nyelve?

Marc Márquez igazi gyűlöletcunamit kapott a közösségi médiában, így egy időre eltűnt Instagram-, és Twitter-oldaláról, írta a todocircuito.com spanyol hírportál.

A héten azonban újra bejelentkezett a spanyol versenyző, Instagram-posztjában megmutatta, hogy újra edzésbe állt, és szépen lassan épülget sérüléséből. „Vissza az edzőterembe, szépen lassan gyógyulok” – írta bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marc Márquez (@marcmarquez93) által megosztott bejegyzés

Hivatalosan nem erősítették még meg azt, hogy ott lesz Amerikában, de a képek tanúsága szerint a spanyol mindent megtesz annak érdekében, hogy Austinra újra formába lendüljön. Márquez egyébként az abszolút királya az amerikai aszfaltcsíknak, hiszen a pályán megrendezett 9 futamból 7 alkalommal tudott az első helyen végezni, rajta kívül Álex Rins és Enea Bastianini tudtak itt futamot nyerni.